Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ZeroHedge: Γιατί αγοράζει χρυσό η Ελλάδα;

ZeroHedge: Γιατί αγοράζει χρυσό η Ελλάδα;

Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας, σύμφωνα με το ΔΝΤ, σε τριμηνιαία βάση, από τον Ιανουάριο του 1956 έως το Μάιο του 2013, σε εκατ. ουγγιές.


Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Απρίλιο, η Ελλάδα αύξησε τα αποθεματικά της σε χρυσό, δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι χώρες που αύξησαν τις θέσεις τους σε χρυσό τον Απρίλιο ήταν, πέραν της Ελλάδας, η Ρωσία, η Τουρκία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναφέρει το γνωστό blog ZeroHedge, οι κυβερνήσεις αυτές αγοράζουν χρυσό για να διαφοροποιήσουν τα συναλλαγματικά αποθεματικά τους λόγω των ανησυχιών για το δολάριο και το ευρώ.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το blog εντοπίζει άλλα κίνητρα:

“Αυτό ίσως είναι ένδειξη της ανόδου του οικονομικού εθνικισμού στην Ελλάδα ή ότι η ελληνική κεντρική τράπεζα συνειδητοποιεί ότι εάν η χώρα φύγει από το ευρώ και αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, αυτά τα αποθεματικά του χρυσού θα προσφέρουν μία ελάχιστη προστασία. 
Και μόνο ελάχιστη, γιατί τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας παραμένουν μικροσκοπικά μπροστά στο ύψος των χρεών της”,

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. άγοράζει χρυσό στά 1800 δολλάρια την ουγκιά τώρα που ξεφορτόνονται τον χρυσό και ήδη εἶναι 1400. Οταν πιά ο χρυσός δεν θα μπορεῖ να πάη πιό χαμηλά θα το ξαναπουλήσουν ,χωρίς καμία απολύτως συνέπεια ,ὄπως τότε που τον πούλησαν με 300 δολάρια επί Σημίτη.Και κάτι ἄλλο,η τράπεζα Ελλάδος δεν εἶναι Ελληνική διότι μεγαλομέτοχοι της εἶναι οἰ Ρὀτσιλδ ἀπὀ τἠν ἴδρυσή της.Αρα ο ἐκάστοτε διοικητής της ἀνήκει στό παγκόσμιο Σιωνιστικό σύστημα τῶν τραπεζιτῶν,και ἐνῶ ὀνομάζεται τράπεζα Ελλάδος ,λειτουργεῖ διεθνιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή