Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ!




Ζούμε μια ανείπωτη κατοχή. 
Το κράτος οποίο υποτίθεται έπρεπε να είναι αρωγός του πολίτη,  έχει μεταβληθεί σε στυγνό διώκτη του.

Μπαίνει χέρι στις καταθέσεις.

 Όσοι χρωστούν στο Δημόσιο πλέον θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο η εφορία να βάλει χέρι σε καταθέσεις και σε ποσά μισθών και συντάξεων και των λοιπών εισοδημάτων τους, τα οποία καταβάλλονται σε αυτούς μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Με μια νέα διάταξη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και να βάλει φρένο...
σε όσους σκέφτονται να μην πληρώσουν το Δημόσιο.

Προβλέπει ότι οι τράπεζες και τα λοιπά πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να αποδίδουν στις Δ.Ο.Υ. τα κατασχεθέντα ποσά από λογαριασμούς καταθέσεων των ασυνεπών οφειλετών του Δημοσίου αμέσως, το πολύ μέσα σε διάστημα 10 ημερών από τη στιγμή που θα υποβάλουν τις δηλώσεις με τις οποίες αναφέρουν στο Δημόσιο ποια είναι ακριβώς τα υπόλοιπα των λογαριασμών αυτών.

Με την εφαρμογή της διάταξης αυτής θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες επιβολής του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών εις χείρας τρίτων. 
Το μέτρο αυτό αφορά κυρίως μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και άλλα εισοδήματα που εισπράττουν οι οφειλέτες του Δημοσίου μέσω τραπεζικών λογαριασμών. 

Μέχρι σήμερα, τα χρήματα δεσμεύονταν μεν από τα πιστωτικά ιδρύματα, αλλά δεν αποδίδονταν εγκαίρως στα δημόσια ταμεία.
Τα νέα δεδομένα για τους μπαταχτσήδες προκύπτουν από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Κόλλια Τσαρουχά, για τα δεσμευμένα χρήματα οφειλετών στο Δημόσιο (κατάσχεση εις χείρας τρίτων), που όμως παραμένουν στη διαχείριση των τραπεζών και δεν αποδίδονται αμέσως στις οικονομικές υπηρεσίες, την ίδια ώρα που η είσπραξη νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών αποτελεί μόλις το 4% στο σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων.

Στο έγγραφο σημειώνεται ακόμη:
• «Ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. έχει την υποχρέωση σύμφωνα με τον νόμο να επιδιώξει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο αναγκαστικά, ποινικά και λοιπά μέτρα, αθροιστικά ή μη (μεταξύ των οποίων και η επιβολή κατάσχεσης στα χέρια τρίτων, συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτικών ιδρυμάτων) για τη διασφάλιση των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου».

• «Στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει προστεθεί άρθρο με το οποίο καθιερώθηκε η υποχρέωση της απόδοσης των κατασχεθέντων στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος, χωρίς την τήρηση άλλης ειδικής διαδικασίας».

• Το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο ενίσχυσης και εντατικοποίησης του εισπρακτικού μηχανισμού, δίνει συνεχώς οδηγίες στους προϊσταμένους των ΔΟΥ για την εύρεση περιουσιακών στοιχείων και τη λήψη όλων των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος οφειλετών του Δημοσίου, με ιδιαίτερη έμφαση στους μεγάλους οφειλέτες.

Για τη διαχείριση των μεγάλων οφειλετών συστάθηκε η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλών σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τους μνημονιακούς στόχους, φέτος θα πρέπει να εισπραχθεί 1,9 δισ. ευρώ από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές και το 24,5% των «φρέσκων» οφειλών, αυτών δηλαδή που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από την αρχή του έτους. Τα παλαιά χρέη ανέρχονται σε 55,1 δισ. ευρώ, ενώ οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν τα 2,2 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ


1 σχόλιο:

  1. Όταν αυτοί που κυβερνούν είναι κοινοί ΛΗΣΤΕΣ κοιτάνε πως θα σε ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ. Αργά η γρήγορα όμως και οι ΛΗΣΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. Κάποια στιγμή το καζάνι που βράζει από λαϊκή οργή θα σκάσει και τότε το λυντσάρισμα που έπαθε ο Καντάφι στην Λυβή δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δούμε στην Ελλάδα. Οι προδότες και ληστές ας κοιμούνται ήσυχοι μέχρι τότε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή