Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΣΟΚ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗ "Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!"
Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη...
προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Focus», ο κ. Μιούλερ αναλύει την θεωρία ότι «η μεγάλη αναμέτρηση, η οποία εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, σχετίζεται με την κυριαρχία στο πλανήτη για τις επόμενες δεκαετίες» και σημειώνει ότι «η Ευρώπη δεν λαμβάνεται πλέον υπόψιν» και «το παιχνίδι κινείται μεταξύ Αμερικής και Ασίας, δηλαδή της Κίνας, ενώ οι Ρώσοι θα ήθελαν να αναμιχθούν κι αυτοί λίγο». 

Ο συγγραφέας αποδίδει ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και σε εσωτερικές αιτίες. «Το υψηλό χρέος δεν είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. 
Η συνολική υπερχρέωση της Ευρώπης είναι μικρότερη από αυτή των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας. Από το 2008 όμως οι επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης εξελίσσονται στοχευμένα και συντονισμένα», λέει.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσει ο κ. Μιούλερ και την Ελλάδα. «Ακριβώς στην φάση της ισχύος του ευρώ συμβαίνουν τα γεγονότα γύρω από τον Κ. Καραμανλή, η ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Παπανδρέου και η αιφνιδιαστική ακούσια καταγγελία στις Βρυξέλλες της παραποίησης των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων. 
Ο Παπανδρέου και οι άνθρωποί του έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να στρέψουν την Ευρώπη και την Γερμανία εναντίον τους. Καμία συμφωνία δεν τηρήθηκε, ο λαός και η οικονομία της χώρας οδηγούνταν στον κατήφορο. 
Το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο. 
Και μια χωρίς προηγούμενο εσωτερική ευρωπαϊκή καμπάνια μίσους εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων», των «ναζί Γερμανών», των «διεφθαρμένων Ιταλών» και των «υπερχρεωμένων Ισπανών με τα πολλά ακίνητα» ξεκίνησε.

Η Ευρώπη άρχισε να αυτοσπαράσσεται, θέαμα που στο εξωτερικό το παρακολουθούσαν με ικανοποίηση. 
Εναντίον της Ευρώπης δεν στέλνει κανείς τον έκτο στόλο, αλλά την Γουόλ Στριτ, τις τράπεζές της και τους οίκους αξιολόγησης και τα όπλα της μυστικής διπλωματίας. 
Τα χτυπήματα εναντίον του ευρώ και των χωρών της Ευρωζώνης ήρθαν με στρατιωτική ακρίβεια και προκαλούνταν πάντα από μελέτες μεγάλων τραπεζών της Γουόλ Στριτ ή των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

Τα βασικά όμως προβλήματα της Ευρωζώνης ήταν εσωτερικής φύσης. 
Το να επιβάλλεται σε πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους κράτη ένα κοινό νόμισμα οδηγεί εξαρχής σε σημαντικά προβλήματα. Αυτή η αχίλλειος πτέρνα οφείλεται σε εμάς τους ίδιους, αλλά τα βέλη εναντίον της ήρθαν στοχευμένα και με τους ψυχρούς υπολογισμούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού», υποστηρίζεται στο βιβλίο.

Στο βιβλίο γίνεται εκτενής αναφορά στα ελληνικά κοιτάσματα φυσικού αέριου, στο κεφάλαιο με τον τίτλο: «Οι Έλληνες και το αέριο»: «Τι θα λέγατε αν πρότεινα η Ελλάδα να πουλάει πετρέλαιο και φυσικό αέριο; Μην ανησυχείτε, δεν ήπια πολύ ούζο την ώρα της συγγραφής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιούλερ και συνεχίζει: «Η Ελλάδα δεν έχει στο υπέδαφός της μόνο μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και μιας σειράς σημαντικών ορυκτών.

Μπορεί κάνεις δικαιολογημένα να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα σε πρώτες ύλες στην Ευρώπη. 
Την τελική διαβεβαίωση την έλαβα στο τέλος του καλοκαιριού του 2012 στην διάρκεια μιας έντονης συζήτησης με την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία με διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα αντίστοιχα με αυτά της Λιβύης. 
Και, τουλάχιστον τώρα, τίθεται αναπόφευκτα το ερώτημα: τι παιχνίδι παίζεται εδώ; 

Αφήνουμε την ελληνική οικονομία να εξαντληθεί μέσω δρακόντειων πακέτων λιτότητας και την χρηματοδοτούμε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην πληγούν οι παλαιοί δανειστές.

Χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά χρήματα για συμφωνίες χωρίς επιστροφή και στην αναδιάρθρωση του χρέους, όταν η Ελλάδα διαθέτει κοιτάσματα πολλαπλάσια του όγκου του χρέους της».

Ο συγγραφέας υποστηρίζει σε αυτό το σημείο ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «φαίνεται σαν να ήταν εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ» και υποστηρίζει ότι «αποστολή του ήταν να επιφέρει με κάθε τρόπο την ρήξη στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ευρώπη», ενώ προσθέτει: «Ο Παπανδρέου το 2009 δήλωνε, "δεν έχουμε πετρέλαιο ή τουλάχιστον δεν έχουμε βρει ακόμη" και ο υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης τόνιζε, "δεν είμαστε ούτε Σαουδική Αραβία ούτε Νορβηγία" και τώρα μια έκθεση της Deutsche Bank στο Λονδίνο κάνει λόγο για πιθανά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, τα οποία, μόνο στην περιοχή νοτίως της Κρήτης θα μπορούσαν να ανέλθουν σε λίγα χρόνια σε 427 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτώμενος από το Focus γιατί θεωρεί ότι η Ευρώπη δεν ασχολείται με τα κοιτάσματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ο κ. Μιούλερ αναφέρει ότι όταν οι Κύπριοι πρότειναν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παραχωρήσουν στην Ευρώπη ή να υποθηκεύσουν το 30% των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αυτό δεν αποτελεί θέμα συζήτησης και διερωτάται για ποιον λόγο.

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Μιούλερ υποστηρίζει ότι ο κ. Σόιμπλε δεν ήθελε την συμμετοχή του στα ευρωπαϊκά προγράμματα διάσωσης, φοβούμενος ότι έτσι θα αυξανόταν η επιρροή των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά επικράτησε η άποψη του οικονομικού συμβούλου της Αγγέλα Μέρκελ, Ότμαρ Ίσινγκ, ο οποίος, επισημαίνει ο συγγραφέας, είναι και σύμβουλος της Goldman Sachs.

«Ο ρόλος του ΔΝΤ είναι να επιφέρει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, να κατηγορήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν εφάρμοσε ακριβώς το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας και να την εξαναγκάσει να παραδώσει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της σε πολυεθνικές εταιρείες έναντι πενιχρού τιμήματος», επισημαίνει.

Ο Γερμανός ειδικός εκτιμά ακόμη ότι τα προγράμματα εξυγίανσης που εφαρμόζονται στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση είναι αναποτελεσματικά. «Τα προγράμματα λιτότητας είναι μια παράνοια», υποστηρίζει και συμπληρώνει ότι το αποτέλεσμα είναι μια εξέλιξη της οικονομίας όπως αυτή με τον Καγκελάριο Μπρούνινγκ. "Τα κράτη εξαντλούνται και η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο απύθμενο".

ΠΗΓΗ

6 σχόλια:

 1. ΟΙ 300ΣΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕς ΕΙΝΑΙ που καταστερφουν την ελλαδα σκοπιμα ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΘΩς ΤΟ δντ τη δουλιατου κανει και πολυ καλα κάνει . ενω οι 300σιοι προδοτες σιωπουν για τη δικογραφια εσχατης προδοσιας η οποια λημνιαζει στη βουλη για 18 μηνες. και που η καθυστεριση της εκδικασητης ειναι η αιτια που συνεχιζει το ξεπουλημα ..._ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 300ΣΙΟΙ προκειμενου να διευκοληνοπυν το ξεπουλημα της πατριδος __________ ΔΕς .Καθως Ο λογος που εκείνοι οι προδότες προβαινουν(για ψήλου πήδημα) σε κακουργηματα κατα του λαού ,σε σκανδαλα ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΤΗς ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑς, δεν ειναι επειδη επιδιωκουν να πλουτισουν ή για να αποκτήσουν εξουσία . Μή γελιέσθαι . Αλλα ειναι ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ με νυχια και με δόντια ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.Και σιωπουν , ωστε να διασυρουν και να απαξιωσουν τους ελληνικους θεσμους(ειδικά την ελληνική δικαιοσύνη) , προκειμενου να διευκολίνουν την αντικατάσταση της απο ξένη δικαιοσύνη και ξενους θεσμους .
  ((καταγγειλτετους το συντομοτερο για το κακούργημα της υποθαλψης και καταδικαστετους με την ιερή δηλωση -καταγγελια που βλέπετε στον τοίχομου.
  Διασυρουν και απαξιωνουν δια της σιωπηςτων τις εισαγγελικες αρχες εκείνες που σε τουτη την περίοδο κατοχης τόλμηασν να στοιχειοθετησουν και να διατυπώσουν κατηγορίες εσχατης προδοσίας , προκειμένου να σπάσουν το ηθικο των ελληνικών εισαγγελικών αρχων . Ενω οι 300σιοι και τα κομματόσκυλατους γνωριζουν πολυ καλά , οτι Αυτεπαγγελτη ειναι αυτη η δικογραφια και οχι ιδιωτική.Και οσοι απο μας τους ρωταμε ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ , δηλαδή για ποιον λογο σιωπουν γιαυτήν , εκεινοι σιωπουν. Δέν απαντούν .(ρωτηστετους για ποιον λογο την υποκρυπτουν και μεσα απο τη σιωπήτων θα αντιληφθητε οτι και οι 300σιοι ειναι προδοτες υποταγμενοι στον εχθρο κιας λενε ορισμενοι εξαυτών ειναι εναντια στη νεα τάξη . .Δες εδω
  . ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕς εκ των προτερων εγνωριζαν οτι ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗς ΒΟΥΛΗς ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ιστορια του κοινοβουλευτισμού ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕς ΕΥΘΥΝΕς(εσχατη προδοσια) ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΕΦΥΓΑΝ ΣΑ ΤΟΥς ΑΡΟΥΡΑΙΟΥς ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ πριν εκεινες ανακοινωθούν , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑΤΟΥΣ να απολογηθουν και να λογοδοτησουν για ποιον λογο υπεθαλπταν κακουργηματα, εκεινοι ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΟΥΝ ((άγνοια)).ΟΤΙ δηλαδή,ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ , ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ..

  ΔΕς το βιντεο (εφυγαν σα τους ποντικούς) ΔΕν ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙς ΜΕς ΤΗ ΒΟΥΛΗ εκτος απο δυο καθαριστριες.
  ..http://irakliotikosteki.blogspot.com/2011/12/blog-post_8356.html?spref=fb......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τόσο απλό και τόσο καλά προσχεδιασμένο κάτω από τη μύτη μας. Πλέον όλοι γνωρίζουμε την αλήθεια και το έχουμε δει ξανά αυτό το έργο ιστορικά στην Ελλάδα και σε τόσες άλλες χώρες. Μία χώρα σαν τη δική μας με τόσο ορυκτό πλούτο, τόσο ήλιο, τόσο αέρα, τόσο φυσικό αέριο και τόσα μα τόσα πολλά άλλα οφέλη... Θα έπρεπε να είμασταν μία από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου με απίστευτα υψηλό βιοτικό επίπεδο, και όχι μία τριτοκοσμική χώρα όπως μας καταντήσανε, εφαρμόζοντας πολιτικές τύπου ΔΝΤ όπως και στην Λατινική Αμερική και σε άλλες ηπείρους και χώρες. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και εμείς ως απλοί θεατές και παρατηρητές των γεγονότων, να σχολιάζουμε και να ενημερωνόμαστε για τα αίσχη που ζούμε ... Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος αλλά που ένωση; Διαίρει και βασίλευε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σώπα , δεν το είχαμε καταλάβει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ : ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΩΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Η ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΕΣΕΙ ΣΤΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ; ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΑΠΟΜΗΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΜΟΙΡΗ ΧΩΡΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ- ΓΙΑΤΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ......ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΟΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. θα ερθει η ωρα που θα λογοδοτησουν για ολα που εκαναν στον Ελληνικο λαο..μακαρι να το ζησω αυτο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή