Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

«Τα λεφτά μας πίσω από το χαράτσι της ΔΕΗ» σύμφωνα με δικαστική απόφαση!




Η ΔΕΗ πλέον δε μπορεί να εισπράττει το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας, το περιβόητο χαράτσι, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η απόφαση, η οποία είναι αποτέλεσμα συλλογικής αγωγής από οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών και έχει καθαρογραφεί, είναι προσωρινά εκτελεστή και πλέον υποχρεώνει τη ΔΕΗ να μην εισπράττει το χαράτσι.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μυταλούλης, εκπρόσωπος των ομοσπονδιών και ενώσεων καταναλωτών που κατέθεσαν τη συλλογική αγωγή, δήλωσε ότι:
«η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και δεν χρειάζεται να περιμένουμε την τελεσιδικία της.
 Ουσιαστικά η απόφαση αυτή απαγορεύει την είσπραξη ενός αντισυνταγματικού φόρου και λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών της Ελλάδας. 
Εφόσον συνεχίζεται η είσπραξη, ο καταναλωτής μπορεί να ζητήσει αποζημίωση αφού η ΔΕΗ πλέον δρα παράνομα. 

Η απόφαση του ΣτΕ μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του τέλους ακινήτων αλλά δεν διασφάλιζε την νομική υπεράσπιση του καταναλωτή, εν αντιθέσει με την απόφαση που καθαρογράφηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Μυταλούλη, η απόφαση αυτή είναι προάγγελος και για άλλες τέτοιες αποφάσεις που θα προκύψουν και σε φορολογικά θέματα που στηρίζονται στα νέα μέτρα που επιβάλλει η ελληνική κυβέρνηση.

dikastirio-xaratsi-400x178

ΠΗΓΗ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η Άγνωστη Ψυχοθεραπευτική Τέχνη του Ηράκλειτου!



Ο Νόμος της Εναντιοδρομίας, η Άγνωστη Ψυχοθεραπευτική Τέχνη του Ηράκλειτου που μπορεί να θεραπεύσει τη Δυσαρμονία που βασιλευει στον Ψυχικό μας Κόσμο αλλά και στην Κοινωνία.

«Τα σύνορα της ψυχής δε θα τα βρείς, όποιον δρόμο κι αν ακολουθήσεις, τόσο βάθος έχει η ουσία της.»
Ηράκλειτος , απόσπ. 45

Σε μια τόσο σύντομη φράση, όπως η παραπάνω, ο μεγάλος Εφέσιος φιλόσοφος Ηράκλειτος – ο αποκαλούμενος σκοτεινός φιλόσοφος του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος – μπόρεσε να συλλάβει την αλήθεια για την ανθρώπινη ψυχή, διατυπώνοντάς την με μια απέριττη αλλά και συγκλονιστική σαφήνεια.

Ο Ηράκλειτος κατέχει μια ξεχωριστή θέση όχι μόνο στην αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, αλλά και στο χώρο της -γιουνγκιανής κυρίως– ψυχοθεραπείας , αφού η ηρακλειτική φιλοσοφία επηρέασε φανερά τον Ελβετό ψυχίατρο και μύστη της ψυχολογίας, Carl G.Jung. 
Ο Jung ενσωμάτωσε στο φιλοσοφικό του σύστημα αλλά και στις μεθόδους ψυχοθεραπείας που εφάρμοσε, τον περίφημο Νόμο της Εναντιοδρομίας ο οποίος βασίζεται στη φιλοσοφία του Ηράκλειτου περί αρμονίας των αντιθέτων.

Ο Jung απέδωσε την έμπνευση και τη φιλοσοφική σύλληψη αυτού του Νόμου στον ίδιο τον Ηράκλειτο, ο οποίος πρώτος μίλησε για την επιτακτική ανάγκη της συνένωσης των αντιθέτων,τόσο μέσα στη Φύση όσο και μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο. 
Πάνω σε αυτή την ηρακλειτική αρχή, ο Jung προσπαθούσε πάντα –στη διάρκεια της ψυχοθεραπευτικής του πορείας-να απλώσει μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο φαινομενικά αντίθετα στοιχεία στην προσωπικότητα των εκάστοτε ασθενών του: στο συνειδητό από τη μία (με την ορθολογική σκέψη και τον κριτικό νου)και το ασυνείδητο από την άλλη (με όλες τις αρχέγονες και ατιθάσευτες ενέργειες του.)


Aυτή η συνύπαρξη συνειδητού και ασυνείδητου, με τις εκ διαμέτρου αντίθετες δυνάμεις τους, ήταν για τον Jung το κλειδί της ψυχικής ισορροπίας κάθε ανθρώπου, όπως ακριβώς για τον Ηράκλειτο η θαυμαστή τάξη και λειτουργίας του Σύμπαντος βασιζόταν στην αρμονία των αντίθετων στοιχείων μέσα στη Φύση: μέρα και νύχτα, φως και σκοτάδι, ζέστη και κρύο, χειμώνας και καλοκαίρι.

Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ

Για τον Jung, ο Νόμος της Εναντιοδρομίας είναι ο πιο σοφός ψυχολογικός νόμος, αφού εξυπηρετεί την πορεία του ανθρώπου προς την αυτοπραγμάτωσή του, μέσα από τον επαναπροσδιορισμό και την εκ νέου νοηματοδότηση της ζωής του. 
Σύμφωνα με το Νόμο της Εναντιοδρομίας, όταν μία ενεργειακή ροή, ένα ψυχικό δυναμικό αναπτυχθεί μονομερώς και παγιωθεί ως τρόπος ή στάση ζωής – χωρίς τη συμπλήρωση του αντιθέτου του- θα φτάσει στο ανώτατο σημείο ανάπτυξης και εκδήλωσης και μετά θα ακολουθήσει μία διαμετρικά αντίθετη πορεία από την αρχική, για να μπορέσει η εκδηλωθείσα ψυχική ενέργεια να συμπεριλάβει και να αφομοιώσει το αντίθετό της, που μέχρι τότε είχε παραμεληθεί. 
Ο Jung είχε πεί πως κάθε ενέργεια έχει πάντα δύο πόλους. 
Σκοπός λοιπόν της Εναντιοδρομίας είναι η ισορροπία των δύο αυτών αντίθετων πόλων. 
Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει εκφράσει μια μονοδιάστατη σεξουαλική ζωή, βασισμένη στο έντονο ερωτικό πάθος, την ηδονή, τη συναισθηματική έξαψη και την ενστικτώδη διέγερση , σε βάρος όμως της πνευματικότητας του και της συλλογικής διάστασης της ψυχής του (που περιλαμβάνει τις ανάγκες και των άλλων ανθρώπων, συντρόφων – ερωτικών και μη), με άξονα ικανοποίησης μόνο τη δική του ατομική ψυχή και τις εγωκεντρικές, ναρκισσιστικές της ανάγκες, τότε θα έρθει κάποια στιγμή στη ζωή αυτού του ατόμου, είτε ένα «απροσδόκητο», συνταρακτικό γεγονός (με τη μορφή ενός σοβαρού ατυχήματος ή μιας καταλυτικής «ατυχίας»), είτε ένα «ανεξήγητο», αλλά επίμονο σύμπτωμα (ψυχοσωματικό ή οργανικό), είτε μία παρατεταμένη, βαθιά μελαγχολία, ή ακόμα μια τυραννική ιδεοληψία (φοβίες που πρίν δεν υπήρχαν και μοιαζουν ακατανόητες, έντονες υποχονδριακές τάσεις καί ιδεοψυχαναγκαστικές-καταναγκαστικές συμπεριφορές), που θα εκδηλωθούν ως μία κρίσιμη και αποφασιστική καμπή, μια σχεδόν οριακή κατάσταση-ανάμεσα στην κατάρρευση και την ανύψωση-, μια ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί, ώστε να μπορέσει η μέχρι τότε μονομερής και εγωκεντρική έκφραση της σεξουαλικότητας να μεταστοιχειωθεί στο συναισθηματικό μοίρασμα με τον άλλον και στην αναγνώριση μιας πνευματικής,ανώτερης διάστασης στη ψυχή του ίδιου του ατόμου, που μέχρι τότε παρέμενε ανεκδίπλωτη.

Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ

Η πορεία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας για τον Jung, είναι μία τέλεια εφαρμογή του Νόμου της Εναντιοδρομίας: Ξεκινάει δυναμικά και ορμητικά μέσα στα ένστικτα και τα πάθη, φτάνει σε ανώτατα επίπεδα κορύφωσης, διέγερσης και πλήρωσης για να ακολουθήσει στη μέση περίπου ηλικία (το χρονικό σημείο όπου εμφανίζεται η Εναντιοδρομία) μια σταδιακά, καθοδική πορεία. Τα ένστικτα και οι ορμές υποχωρούν για να εισέλθουν πιο πνευματικά και ψυχικά στοιχεία. 
Κάποιος που δε θα λάβει υπ’όψιν του την εκδήλωση του Νόμου της Εναντιοδρομίας, θα οδηγηθεί σύμφωνα με τον Jung, σε σεξουαλικές νευρώσεις και συναισθηματικές διαταραχές, η σοβαρότητα των οποίων θα εξαρτηθεί από την μέχρι τότε ζωή του ατόμου. 
Ο Νόμος της Εναντιοδρομίας, έχει τις δικές του συνέπειες. 
Μια ζωή στραμμένη αποκλειστικά στη σεξουαλικότητα και τον αισθησιασμό, θα φέρει αρχικά ίσως ηδονή και ικανοποίηση, αργότερα όμως σεξουαλικές δυσλειτουργίες και κατάθλιψη. Βέβαια, η Εναντιοδρομία, μπορεί να ισχύσει και στην αντίθετη περίπτωση:

Κάποιος που ζει μια αποστειρωμένη – συναισθηματικά, ερωτικά και σεξουαλικά – πνευματική ζωή, προς χάριν της διανόησης και σε βάρος της σεξουαλικής και της υλιστικής του πλευράς, να νιώσει- σε κάποια αναπάντεχη φάση της ζωής του- ένα πρωτόγνωρο, ερωτικό πάθος, τόσο έντονο και παράφορο, που να τον εκτρέψει τελείως από την μέχρι τότε πνευματική και ήρεμη πορεία της ζωής του.
 Ή πάλι μπορεί να εμφανίσει συμπτώματα ανίας, κατάθλιψης, συναισθηματικού κενού, που θα του υπενθυμίζουν πάντα ότι ένα κομμάτι του εαυτού του – λιγότερο πνευματικό αλλά εξίσου σημαντικό έχει μείνει ανέκφραστο και ανολοκλήρωτο.

Ο ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Ο ίδιος Jung ανέφερε ως «τυπικό παράδειγμα Εναντιοδρομίας» την περίπτωση ενός ασθενή του, ο οποίος κατάφερε να γίνει ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με πάρα πολλά λεφτά. 
Ζούσε μόνο για τη δουλειά του.
 Όλο του το είναι είχε αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση της υλικής μόνο δημιουργίας με τα πολλά χρήματα, τα πολλά ταξίδια, τα πολυτελή σπίτια και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
 Όταν αυτός ο άνθρωπος αποφάσισε κάποια στιγμή να ξεκουραστεί από αυτόν τον τρόπο ζωής, και να ζήσει πιο ήρεμα, έπεσε σε μια κατάσταση παρατεταμένου άγχους, με επίμονες σωματικές ενοχλήσεις. 
Αποφάσισε να ξαναγυρίσει στον γνώριμο τρόπο ζωής, με τις συνεχείς ασχολίες, αλλά τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς ο επιχειρηματίας δεν είχε πλέον την παραμικρή διάθεση να εργαστεί, να βγάζει λεφτά ή να ταξιδεύει. Άρχισε να εμφανίζει έντονες υποχονδριακές κρίσεις και καταθλιπτικά συμπτώματα. Κατά τον Jung, όλα αυτά ήταν εκδηλώσεις του Νόμου της Εναντιοδρομίας, αφού ο άνθρωπος αυτός είχε παραμελήσει βαθύτερες ανάγκες του ευατού του και του σώματός του, για να πετύχει μόνο σε ένα καθαρά εξωτερικό, υλικό επίπεδο.
 Η υποχονδρία και η κατάθλιψη ήταν το μήνυμα να αρχίσει να στρέφει το ενδιαφέρον του από την εξωτερική εικόνα του εαυτού του προς τις πιο εσωτερικές πτυχές της προσωπικότητάς του. 
Η Εναντιοδρομία ζητάει αυτό ακριβώς : ίση μεταχείριση και της πνευματικής και της υλικής μας πλευράς. 
Να μη ζούμε μόνο ούτε μέσα στο σώμα, αλλά ούτε και έξω από αυτό.


Η ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Πέρα όμως από τις ατομικές περιπτώσεις του καθενός από εμάς, η Εναντιοδρομία μπορεί να εκδηλωθεί και σε κοινωνικό επίπεδο, ως το ψυχικό αντιστάθμισμα απέναντι στην κυρίαρχη τάση που επικρατεί σε έναν πολιτισμό.

Αν για παράδειγμα, η κυρίαρχη τάση σε μια κοινωνία είναι μια ψευδεπίγραφη κατάκτηση λογικής καί συνείδησης, και υλικής μονάχα δημιουργίας, με τη μορφή του πλουτισμού και μιας στείρας-απονεκρωμένης συναισθηματικά- τεχνολογικής εξέλιξης, τότε η Εναντιοδρομία θα εκδηλωθεί ως μια παράλογη, ασυνείδητη, μαζική καταστροφή, ως μοναξιά, απομόνωση και απειλή για την ασφάλεια του πολιτισμού και τη λειτουργία της κοινωνίας. 
Ο Jung είχε πεί πως σε κοινωνικό επίπεδο η Εναντιοδρομία μπορεί να προσλάβει μια τόσο βίαιη και απειλητική μορφή έκφρασης, ώστε να μπορέσει να αφυπνίσει όσο το δυνατό περισσότερες συνειδήσεις. Μπορεί να πάρει ακόμα και την μορφή ενός πολέμου-«ο πόλεμος είναι ο πατέρας των πάντων» είχε πεί ο Ηράκλειτος. 
Από τον πόλεμο ξεκινούν όλα. Τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς μάχη.

Τα πρόσφατα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 στην Ελλάδα, με τις λεηλασίες και τις καταστροφές σε μαγαζιά και αυτοκίνητα, είναι σαφείς εκδηλώσεις του Νόμου της Εναντιοδρομίας σε κοινωνικό πλέον επίπεδο.
 Όσοι χαρακτήρισαν αυτές τις πραγματικά βίαιες συμπεριφορές ως «βανδαλισμούς των οργισμένων νέων απέναντι στην οικονομική κρίση και την διάβρωση των θεσμών», απλώς αναπαρήγαγαν μια ερμηνεία ευρείας κατανάλωσης. 
Η οργή δεν είναι τόσο απέναντι στην οικονομική κρίση (στην ψυχανάλυση άλλωστε όπως και στην γιουνγκιανή ψυχολογία τα χρήματα και κάθε τι που σχετίζεται με αυτά είναι συμβολισμοί των βαθύτερων, συναισθηματικών αναγκών μας) όσο απέναντι στην κρίση των σχέσεων μας με την Φύση, με τους άλλους και κυρίως με τις ανώτερες πνευματικές μας ανάγκες- η εκπλήρωση των οποίων θα μπορέσει να δώσει το πολυπόθητο νόημα στη ζωή μας. 
Η διαρκής αύξηση των ψυχικών διαταραχών δεν είναι τυχαία.
 Ο σημερινός άνθρωπος έχει περιέλθει σε τέτοια κατάσταση μονοδιάστατης ανάπτυξης καί επιβίωσης που μοιάζει πραγματικά να «προκαλεί την τύχη του» (Jung). Η μοναξιά, το άγχος, η απομόνωση των ανθρώπων, η αύξηση της κατάθλιψης και των ψυχοσωματικών παθήσεων παγκοσμίως, είναι επίσης εκδηλώσεις του Νόμου της Εναντιοδρομίας απέναντι σε μια εποχή πλούσιας τεχνολογικά και υλικά αλλά πολύ φτωχής σε συναισθηματικές αποχρώσεις που χαρακτηρίζονται από μια λεπτοφυή πνευματικότητα. Ειδικά στην σύγχρονη εποχή που ζούμε και στο επίπεδο που βρίσκεται ο σημερινός πολιτισμός, ο άνθρωπος μοιάζει πιο διχασμένος, πιο διασπασμένος από ποτέ. «Η Ηρακλειτική αρμονία των αντιθέτων δείχνει να έχει διαταραχθεί σοβαρά» όπως σημειώνει εύστοχα ο Γιάννης Γεωργακόπουλος. Και όταν η αρμονία των αντιθέτων διαταράσσεται, η εύθραυστη ψυχική ισορροπία κλονίζεται και καταρρέει. 
Κανένας πολιτισμός δεν μπορεί να είναι βιώσιμος όταν ανπτύσσεται προς μία μόνο κατεύθυνση.

ΑΠΟΔΙΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η Αναλυτική Ψυχολογία του Jung είχε ενσωματώσει στις ψυχοθεραπευτικές μεθόδους της την τεράστια θεραπευτική αξία του Ηρακλειτικού Νόμου της Εναντιοδρομίας: ότι είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο και τον εξυπηρετεί στην αυγή της ζωής του, θα πάψει να τον εξυπηρετεί το απομεσήμερο και πολύ περισσότερο στο σούρουπο του γήϊνου ταξιδιού του. 
Αναλύοντας κατ’αυτόν τον τρόπο την Εναντιοδρομία, ο Jung μπόρεσε να επινοήσει διαφορετικές θεραπευτικές τεχνικές και να τις προσαρμόσει ανάλογα με το ηλικιακό στάδιο των ασθενών του, ώστε να καλύπτει τις ασυνείδητες κάθε φορά ανάγκες τους και επιθυμίες τους. 
Με την Εναντιοδρομία, η χρησιμότητα των εμπειριών του παρελθόντος μεταστοιχειώνεται σε σοφία των αναγκών του παρόντος. 
Ο άνθρωπος τότε δεν έχει ανάγκη να ξαναζήσει ότι έζησε, εμμένοντας πεισματικά σε έναν ξεπερασμένο και άκαμπτο τρόπο ζωής, αλλά αποφασίζει να προχωρήσει συνειδητά μπροστά, συνθέτοντας ξανά τη ζωή του. 
Με όσα ειπώθηκαν παραπάνω, γίνεται πλέον πιο σαφής η ανεκτίμητη αξία που έχει η κατανόηση και η αποκρυπτογράφηση του Νόμου της Εναντιοδρομίας στην ψυχοθεραπεία. 
Η αποκωδικοποίηση των απρόσμενων γεγονότων της ζωής και των ψυχοσωματικών διαταραχών, αλλά και των ακραίων ακόμα κοινωνικών φαινομένων, βοηθούν τον άνθρωπο να αποκτήσει μια άλλη οπτική απέναντι σε ότι του συμβαίνει και σε ότι παρατηρεί, ώστε να μπορέσει τελικά να συνενώσει όλα τα διασπασμένα στοιχεία μέσα του και να κατανοήσει πως η ψυχική του υγεία βρίσκεται στην ένωση των αντιθέτων και όχι στο βίαιο διαχωρισμό τους.

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ο Νόμος της Εναντιοδρομίας βρίσκεται πολύ κοντά στον άλλο κορυφαίο Νόμο, το Νόμο της Ενότητας : όλα ξεκινούν από την ίδια Ανώτερη Πηγή, επομένως και τα «αντίθετα» συνδέονται, ενώνονται μεταξύ τους και δεν διαχωρίζονται: «από όλα το ένα κι από το ένα τα πάντα» (Ηράκλειτος, απ.10). 
Ακόμα και οι δυσάρεστες, οι επώδυνες εμπειρίες που βιώνουμε, μας συμβαίνουν πάντα για έναν ανώτερο σκοπό. 
Το κακό δε βρίσκεται απέναντι από το καλό, αλλά ακριβώς δίπλα. Τα δυσάρεστα γεγονότα της ζωής δεν είναι οι αντίθετοι πόλοι των ευχάριστων καταστάσεων, αλλά το απαραίτητο συμπλήρωμά τους, ώστε να κατανοήσουμε τον ανώτερο προορισμό του γήϊνου ταξιδιού μας (Εναντιοδρομία) και να ενωθούμε με τον διχασμένο εαυτό μας, με τους συναθρώπους μας, και τελικά με την ίδια τη Ζωή (Νόμος της Ενότητας). 
Ο Νόμος της Εναντιοδρομίας όπως και ο Νόμος της Ενότητας δεν είναι μια ακόμα μεταφυσική προσέγγιση.
Είναι ένας πραγματικός, ψυχολογικός Νόμος, που προάγει την αυτογνωσία και κατ’επέκταση τη ψυχική υγεία του ανθρώπου και αποτελεί αληθινό κλειδί γνώσης που ανοίγει τις πόρτες στην ιδιαίτερη και λεπτή τέχνη της ψυχοθεραπείας.

Αναφορές: 
Carl G. Jung, Δυο Δοκίμια στην Αναλυτική Ψυχολογία, Ιάμβλιχος
Carl G. Jung, Βασικές Αρχές Ψυχοθεραπείας, Επίκουρος
Γιάννης Φ. Γεωργακόπουλος, Ηράκλειτος ο Εφέσιος, ΔΙΟΝ


Πηγή: του Ευάγγελου Κουσιάδη, kousiadis.gr 
Συμβούλου Ψυχικής Υγείας
(Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ- Ιούνιος 2009)
gerasimos-politis.blogspot.com


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τεχνητό φύλλο” φωτοσυνθέτει και παράγει ενέργεια με ηλιακό φως και νερό. Η λύση στο ενεργειακό πρόβλημα; [Video]


Το παγκόσμιο ενεργειακό πρόβλημα απασχολεί χιλιάδες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές οι έρευνες δεν ξεφεύγουν από τα όρια του εργαστηρίου για να υιοθετηθούν από τις μεγάλες βιομηχανίες.
Γι’ αυτό μας προκάλεσε το ενδιαφέρον το “τεχνητό φύλλο” που δημιούργησε ο Daniel Nocera (βιοχημικός) μετά από δεκαετίες έρευνας, το οποίο μπορεί να φωτοσυνθέσει όπως τα πραγματικά φύλλα εκμεταλλευόμενο την ηλιακή ακτινοβολία και το νερό.
Το “τεχνητό φύλλο” είναι ουσιαστικά ένα wafer πυριτίου, το οποίο όταν βρέχεται μπορεί να αποδώσει 100watts για 24 ώρες με μόλις 1 λίτρο νερό. 
Όταν βραχεί, γίνεται διαχωρισμός του υδρογόνου από το οξυγόνο και στη συνέχεια το υδρογόνο συλλέγεται και αποθηκεύεται σε ειδική κυψέλη καυσίμου.
Σύμφωνα με τον Nocera, το σύστημα αυτό θα μπορούσε να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 3 δισ. ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε πηγή ενέργειας και μάλιστα έχει βελτιωθεί έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί “βρώμικο” νερό, μη επιτρέποντας στα βακτήρια να σχηματίσουν αποικία στην επιφάνεια του wafer.
“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική καινοτομία που βοηθά στην επίλυση του θεμελιώδους προβλήματος σχετικά με τη χρήση του φύλλου σε αναπτυσσόμενες χώρες και άλλες απομακρυσμένες περιοχές. Ανακαλύψαμε έναν τρόπο να απομονώνουμε τα βακτήρια έτσι ώστε να μη σχηματίζουν βιομεμβράνη επάνω στην επιφάνεια του φύλλου, με αποτέλεσμα ο καταλύτης (το φύλλο) να μπορεί να αυτοθεραπευθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί”
Λέτε να είναι αυτή η λύση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας;


Πώς προδίδεται ο ψεύτης; 9 κόλπα για να τον πιάσετε...στα πράσα!





Όλοι λέμε ψέματα, είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι. 
Αλλά επειδή, όπως λέει και η παροιμία 
«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» 
 9 κόλπα για να …πιάσετε τον ψεύτη στα πράσα.
 Προσοχή: το θέμα λειτουργεί και αντίστροφα, ώστε να μην πιάσουν εσάς στα πράσα.

Η ασυνέπεια… κάνει τη διαφορά.
Όταν θέλετε να μάθετε αν κάποιος λέει ψέματα, αναζητήστε αντιφάσεις σε ό,τι σας λέει. 
Ένας καλός τρόπος είναι να ρωτήσετε ξαφνικά κάτι άσχετο, για να δείτε τις αντιδράσεις του.
 Όταν μάλιστα, οι διευκρινιστικές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται σε ανύποπτο χρόνο, τότε ο ψεύτης δε μπορεί παρά να πέσει σε ασυνέπειες. 

Με απλά λόγια, πάντα κάτι δεν ταιριάζει στην ιστορία του.

Ρωτήστε το αναπάντεχο.
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, περίπου το 4% των ανθρώπων είναι δεινοί ψεύτες και μπορούν να το κάνουν με μαεστρία. 
Ωστόσο, εδώ πρόκειται για δύσκολη περίπτωση, καθώς συνήθως τέτοιες προσωπικότητες, έχουν ταλέντο να «πλέκουν» το κουβάρι μιας ιστορίας γεμάτη ψέματα.


Ένα καλό κόλπο να αποκαλύψετε το ψέμα τους είναι να τους αφήσετε να εξιστορούν, όπως αυτοί θέλουν και σε ανύποπτο χρόνο να τους κάνετε μία ερώτηση, που δεν ήταν προετοιμασμένοι να ακούσουν. 
Το εμφανές κόμπιασμα, που συνήθως παρουσιάζουν, θα σας πει όλη την αλήθεια.



Αλλαγή συμπεριφοράς.
Ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες της ανεντιμότητας είναι οι αλλαγές στη συμπεριφορά, σύμφωνα με τον καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, Maureen O'Sullivan.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε, αν κρύβεται ψέμα στην ιστορία που σας λέει κάποιος, παρατηρήστε τις αλλαγές στον τρόπο αντίδρασής του. 
Αν από ήρεμος γίνεται ανήσυχος ή αντιδρά περίεργα σε σχέση με τη συνήθη συμπεριφορά του, τότε έχετε πέσει θύμα της πλεκτάνης του.

Πίσω από τις λέξεις.
Οι περισσότεροι άνθρωποι δε μπορούν να υποκριθούν το ψεύτικο χαμόγελο. 
Τότε είναι η στιγμή σας να ανακαλύψετε την αλήθεια. 
Για παράδειγμα, μπορείτε να παρατηρήσετε σε έναν ψεύτη, ότι ενώ είναι θυμωμένος χαμογελά και δυστυχώς για αυτόν, τα συναισθήματα του τον προδίδουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι τα χείλη μοιάζουν μικρότερα και λιγότερο γεμάτα, από όταν χαμογελά ειλικρινά. Αυτά τα ψεύτικα συναισθήματα είναι ένας καλός δείκτης, ότι κάτι έχει πάει στραβά.




Προσοχή στις μικρο -εκφράσεις.
«Η μικρο-έκφραση είναι μια πολύ σύντομη έκφραση, συνήθως περίπου 1/25 του δευτερολέπτου, που πάντα εμπεριέχει μία κρυφή συγκίνηση», λέει ο Paul Ekman, ομότιμος καθηγητής της ψυχολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Έτσι, όταν για παράδειγμα, ένα πρόσωπο προσποιείται ότι είναι χαρούμενο, ενώ στην πραγματικότητα είναι αναστατωμένο για κάτι, η αληθινή συγκίνησή του θα αποκαλυφθεί σε μια υποσυνείδητη λάμψη του θυμού στο πρόσωπό του.

Το αν η κρυφή συγκίνηση είναι ο φόβος, ο θυμός, η ευτυχία, η ζήλια ή οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα, αυτό θα εμφανιστεί στο πρόσωπό του χωρίς να το αντιληφθεί. 
Εσείς χρειάζεται μόνο να το δείτε, όταν συμβεί.

Ψάξτε για αντιφάσεις.
Ο γενικός κανόνας λέει, ότι όταν κάποιος λέει ψέματα, κάνει κάτι με τη φωνή του ή κάποια χειρονομία με τα χέρια του, που δεν ταιριάζουν με τα λόγια του εκείνη τη στιγμή.

Σε έρευνα που έγινε μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι, όταν για παράδειγμα, κάποιος έλεγε μία φράση όπως «ναι, αυτός πήρε τα χρήματα», ταυτόχρονα ο ίδιος κουνούσε αρνητικά το κεφάλι του, φέρνοντας σε πλήρη αντίφαση τα λόγια με τις πράξεις του.

Αυτές οι αντιφάσεις, μπορεί να βρίσκονται μεταξύ της φωνής και των λέξεων, της κίνησης και της φωνής, της κίνησης και των λέξεων ή του προσώπου και των λέξεων.



Η αλάνθαστη αίσθηση της αμηχανίας.
Όταν αυτός που ψεύδεται προσπαθεί να κοιτάξει κάποιον στα μάτια, χωρίς αυτή να είναι μία κίνηση που συνήθως κάνει, τότε ενδεχομένως αυτή η αντίδραση να είναι η ένδειξη, ότι δεν είναι ειλικρινής.

Συνήθως οι ψεύτες νιώθουν άβολα, άλλοτε παρουσιάζουν εφίδρωση, άλλοτε πάλι κοκκινίζουν, έχουν ένοχο βλέμμα και δείχνουν αγχωμένοι, πως κάτι συμβαίνει που δεν είναι φυσιολογικό.

«Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»

Όταν ρωτάτε κάποιον μία απλή ερώτηση του τύπου «τι έκανες χθες» και αυτός ξεκινά μία ιστορία απείρου κάλλους, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που ακόμα και μπροστά να ήσασταν δε θα το θυμόσασταν τόσο αναλυτικά, αυτό συνήθως σημαίνει ένα μόνο πράγμα: ότι αφιέρωσε πολύ χρόνο γα να χτίσει ένα περίτεχνο ψέμα.


Υπάρχει και η περίπτωση της αλήθειας βέβαια.
Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, ένα περίτεχνο ψέμα μπορεί να είναι απλά η αλήθεια, την οποία δεν αντιληφθήκατε, πεπεισμένοι ότι κάποιος σας λέει ψέματα.

Γενικά, οι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι καχύποπτοι (συνήθως με τους λάθος ανθρώπους και σε λάθος καταστάσεις), παραβλέποντας το αυτονόητο: την αλήθεια.

Αν επιλέγετε να γίνεστε συνεχώς «detective», δαπανώντας ώρες και ενέργεια για να ανακαλύψετε το ψέμα που φαντάζεστε, ότι σας έχουν πει, είναι καθαρά δική σας επιλογή. 
Ωστόσο καλό είναι να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι η εμπιστοσύνη είναι πιο εύκολος δρόμος...μέχρι αποδείξεως του εναντίου φυσικά.

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Σύμπαν, ύλη και πραγματικότητα.




Σύμπαν, ύλη και πραγματικότητα.
 Κοσμολογία, Μεταφυσική, πραγματικότητα, Σύμπαν, Φιλοσοφία: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι μόνο το 4 με 5% δουλεύουν οι αισθήσεις μας.

Άρα κοιτάμε από ένα πολύ... στενό παράθυρο αντίληψης. Κοιτώντας ένα τραπέζι έχουμε την αίσθηση ότι αποτελεί ένα συμπαγές υλικό. 
Δεν είναι όμως συμπαγές υλικό.

Είναι ένα συνονθύλευμα από άτομα, μόρια και από στοιχειώδη σωμάτια, τα οποία επειδή είναι πολύ κοντά εμείς τα θεωρούμε σαν ένα ενιαίο σύνολο. 
Επειδή ξέρουμε ότι τα δομικά συστατικά αυτού που λέγεται ύλη, είναι τα στοιχειώδη σωμάτια τα οποία δεν 
είναι άπειρα είναι περιορισμένα σε αριθμό.., αυτό σημαίνει ότι το τραπέζι, η καρέκλα εγώ, εσείς, τα πάντα τα οποία βρίσκονται γύρω μας, αποτελούν ένα ενιαίο υλικό. 
Αν το υλικό αυτό είναι κάπου πυκνότερο το αντιλαμβανόμαστε σαν ύλη. 
Εάν είναι αραιότερο, και ποσό αραιό είναι αυτό, το αντιλαμβανόμαστε σαν κενό. 
Αν μπορούσαν οι αισθήσεις μας να μην έχουν αυτές τις αδυναμίες, το μάτι μας να μην έχει αυτές τις αδυναμίες.., τότε τα πάντα γύρω μας θα ήταν ένας απέραντος χυλός στοιχειωδών σωματιδίων.

Και επειδή γνωρίζουμε ότι τα στοιχειώδη αυτά σωμάτια δεν είναι τίποτα άλλο από ρεύματα ενέργειας, τότε τα πάντα γύρω μας θα ήταν ενοποιημένα, ένας τεράστιος χυλός, ένας τεράστιος ωκεανός ενέργειας, που αν κάπου ήταν πιο πυκνός, θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε.., (αν μπορούσαμε να αντιληφθούμε) το εξατομικευμένο αυτού του πυκνώματος και θα το ονομάζαμε ύλη.

 Τα πάντα μέσα στο συμπάν είναι ενοποιημένα, ένας απέραντος χυλός ενέργειας, που μονό η αδυναμία των αισθήσεων μας, μας δίνει την αίσθηση των εξατομικευμένων αντικειμένων.

Ας πάμε και στην αφή.
 Έχουμε την αίσθηση ότι ακουμπάμε ένα αντικείμενο, (π.χ. ένα τραπέζι). 
Αυτό είναι ψευδαίσθηση διότι η σύγχρονη φυσική.., και όχι μόνο η σύγχρονη, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι τα τελευταία δομικά στοιχειά του χεριού μας, του δακτύλου μας ουδέποτε ακουμπούν τα πρώτα δομικά στοιχειά ενός τραπεζιού.

Υπάρχει συγκριτικά μια τεραστία απόσταση που τα χωρίζει. 
Αυτό που εμείς, οι αισθήσεις μας ονομάζουν επαφή δεν είναι τίποτα άλλο από τις αποστικές δυνάμεις που ασκούν το υλικό του τραπεζιού, πάνω στο υλικό του χεριού μας. 
Αυτές τις αποστικές δυνάμεις τις παίρνουν οι νευρώνες μας, τις ανεβάζουν στο εγκέφαλο μας, και δημιουργούν αυτό που λέμε επαφή. 
Επαφή δηλαδή δεν υπάρχει, είναι μια ψευδαίσθηση.

Η αλήθεια του συμπαντικού χώρου είναι ότι ο χώρος και ο χρόνος, στενά συνδεδεμένα και ζευγαρωμένα, μας δίνουν μια καινούργια ουσία, η οποία λέγεται χωροχρονικό συνεχές. 
Οι αισθήσεις μας έχουν την δυνατότητα να αντιλαμβάνονται μόνο τον χώρο. 
Δηλαδή μόνο τις τρεις διαστάσεις. 
Το μήκος το πλάτος και το ύψους. 
Αυτές τις τρεις διαστάσεις, τις αντιλαμβάνονται αμέσως, μέσω των αισθήσεων μας.

Τον χρόνο δεν έχουν τη δυνατότητα να τον αντιληφθούν οι αισθήσεις μας λόγω της βιολογίας μας. 
Τι κάνουμε το χρόνο; 
Αντιλαμβανόμαστε την προβολή μόνο του χρόνου, το καθρέφτισμα του, πάνω στον χώρο των τριών διαστάσεων, που έχουμε την δυνατότητα να αντιληφθούμε μέσω των αισθήσεων μας.

Άρα, ο χρόνος επειδή δεν γίνεται αμέσως αντιληπτός, μόνο βιώνετε. 
Υπάρχει κουλουριασμένος, συμπαγοποιημένος όπως λέμε, μέσα σε κάθε μια από τις τρεις διαστάσεις που αντιλαμβανόμαστε. 
Γι’ αυτό έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος δεν είναι διάσταση, αλλά είναι κάτι άλλο, ξέχωρο και γι’ αυτό τον μετράμε και με μια διαφορετική μονάδα όπως είναι το δευτερόλεπτο χρόνου.

Για την επιστήμη, μεταφυσική εννοούμε, οτιδήποτε βρίσκεται έξω από το γνωστό φυσικό νόμο.

Μεταφυσικό ήταν κάποτε, να πει κάποιος ότι θα μπορώ να βλέπω και να ακούω κάποιον που είναι στην Αμερική. 
Ή μεταφυσικό θα ήταν να πεις σε κάποιον τα παλιότερα χρόνια ότι μπορεί να πετάει με ένα αεροπλάνο ή να περπατάει στην επιφάνεια της σελήνης.

Κάθε εποχή, νομίζουμε ότι φτάνουμε σε ένα τέρμα κι ότι δεν γνωρίζουμε το λέμε μεταφυσική, μέχρι ο νους του ανθρώπου.., και αυτό γίνεται συνέχεια, να ξεπεράσει τα όρια του και να διεμβολίσει αυτό το οποίο ονομάζουμε μεταφυσική. 
Άρα λοιπόν, η επιστήμη συνεχώς διεμβολίζει το άγνωστο, διεμβολίζει την μεταφυσική και κάνει κομμάτια, αυτής της μεταφυσικής, κομμάτια της ίδιας της επιστήμης.

Τον άνθρωπο, από γεννήσεως της φυλής των ανθρώπων πάνω στη γη, τον καταπιέζει όσο κι αν θέλει να λέει ότι δεν τον καταπιέζει, η έννοια του θανάτου.

Η έννοια της γέννησης, η έννοια της εξέλιξης και της θέσης του ανθρώπου μέσα σ’ αυτό το αχανές σύμπαν.

Αυτό ο φόβος, το δέος οδηγεί τον άνθρωπο στο να ψάξει, να βρει απαντήσεις σε ανθρώπινα, βιωματικά του ερωτήματα. 
Από πού έρχεσαι, τι είσαι, που θα πας; 
Απάντηση ίσως μπορεί να δώσει μόνο ο φυσικός. 
Μιλάμε για απάντηση πρακτική και ρεαλιστική. 
Ο φιλόσοφος μπορεί να καλμάρει τους φόβους της ψυχής. 
Δεν αρκεί όμως.
 Πρέπει να καλμάρουμε και τους φόβους του πνεύματος, της λογικής μας.

Τον άνθρωπο μπορούμε να τον χωρίσουμε σε δυο κομμάτια, αν και είναι αδιαίρετα και ενιαία. 
Το πρώτο είναι η υλική υπόσταση του. 
Η υλική υπόσταση του δεν διαφέρει σε τίποτα, από κάθε άλλη υλική υπόσταση. 
Είναι μόνο χώρος. 
Καμπύλωση του χώρου.
 Η θεωρία της σχετικότητας μας λέει ότι η ύλη, δεν είναι τίποτα άλλο από καμπύλωση του χώρου. 
Η φθορά, ο θάνατος δε σημαίνει ότι χάνεται ο χώρος.

Η φθορά, ή ο θάνατος, είναι η αντίληψη των ανθρώπινων αισθήσεων της μεταβολής της καμπυλότητας του χώρου. Μεταβάλλεται η καμπυλότητα, παύει να αντιλαμβάνεται το χώρο ως ύλη, έχει την αίσθηση ότι φθείρεται και πεθαίνει.

Υπάρχει και το άλλο κομμάτι του ανθρώπου. 
Άλλοι το λένε ψυχή, άλλοι το λένε πνεύμα, άλλοι νου. 
Αυτό το κάτι άλλο, είναι έξω από την έννοια της ύλης, έξω από την έννοια του χώρου των τριών διαστάσεων. 
Το μόνο το οποίο γνωρίζουμε ότι βρίσκεται έξω από την εποπτεία των αισθήσεων μας αλλά ενυπάρχει συμπυκνωμένο, συμπαγοποιημένο μέσα σ’ αυτό το οποίο αντιλαμβανόμαστε, δηλαδή μέσα στη καμπυλότητα του χώρου, είναι ο χρόνος.

Ο χρόνος όχι όπως τον μετράνε τα ρολόγια και τα ημερολόγια μας. 
Ο χρόνος της σχετικότητας, ο χρόνος διάσταση, ο χρόνος τον οποίο δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αμέσως, αλλά εμμέσως, ο χρόνος τον οποίο μπορούμε να βιώσουμε.
 Πιθανότατα αυτός ο χρόνος να είναι ένα μεγάλο κομμάτι της άλλης υπόστασης του ανθρώπου. 
Ο άχρονος χρόνος.
 Ο χρόνος αυτός ζευγαρωμένος με το χώρο σε ένα ενιαίο σύνολο είναι αυτό που λέγεται άνθρωπος. 
Είναι αυτό που λέγεται σύμπαν.

Ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει και αισθάνεται την έννοια του θεού, με ένα διαφορετικό τρόπο. 
Ο τρόπος που μπορεί να αντιληφθεί κανένας τη έγνοια του θεού, που μπορεί βέβαια να την εκφράσει και με διαφορετικές λέξεις, εκτός της έννοιας θεός. 
Βασικά είναι προσωπική υπόθεση η οποία πηγάζει μέσα από μια γενικότερη αντιμετώπιση του πως βλέπει το σύμπαν, το πώς βλέπει τον άνθρωπο, η σχέση με το περιβάλλον και όλα αυτά τα πράγματα.

Αυτό το οποίο γνωρίζουμε είναι το ότι η φύση έχει μια τάση, να συντηρεί οτιδήποτε της είναι χρήσιμο, και να διαλύει οτιδήποτε της είναι άχρηστο.

Κανένας δεν αμφισβητεί ότι όλα τα φυσικά γεγονότα έχουν μια αιτία, ένα τρόπο με το οποίο γεννήθηκαν, και αυτή η αιτία, πίσω της έχει μια άλλη αιτία. 

Βεβαίως οι γνώσεις του ανθρώπου πάνω στις αιτίες που δημιουργούν τα πάντα γύρω μας, φτάνουν μέχρι ενός ορίου. 
Το άγνωστο, την αιτία που κρύβεται πίσω από την γνωστή αιτία, της δημιουργίας, της συντήρησης της διάλυσης του συμβάντος την ονομάζουμε θεό.

Θέλουμε να την ονομάσουμε φύση; θέλουμε να την ονομάσουμε Αλλάχ, Βούδα, είναι μια λέξη, που δεν έχει ένα εννοιολογικό περιεχόμενο συγκεκριμένο και επιστημονικό.

Βιωματικά αισθανόμαστε την ανάγκη του αιτίου. 
Και αναγκάστηκα, αισθανόμαστε και επιστημονικά την ύπαρξη ενός πρωτογενούς αιτίου, άγνωστου ακόμα σε μας, άγνωστο ακόμα στην επιστήμη, που είναι το ένα και μοναδικό αίτιο, δημιουργίας των πάντων. 

Αυτό το αίτιον, ο καθένας μπορεί να το ονομάζει όπως θέλει. Επειδή είναι έξω από τα όρια της πραγματικής επιστήμης, όπως καταλαβαίνουμε όλοι, βρίσκεται στο επίπεδο της φιλοσοφίας, της βιωματικότητας, ή όπως είπαμε κι όπως έχουμε δεχτεί το τι είναι μεταφυσική, δηλαδή αυτό που δεν γνωρίζει η επιστήμη, στα όρια και μέσα στο χώρο του μεταφυσικού.

Αυτό το πρωτογενές αίτιον, το ονομάζουμε θεό. 
Και κανένας δεν αμφισβητεί ότι πιθανότατα υπάρχει αυτό το πρωτογενές αίτιο. Κάτω από μια τέτοια φιλοσοφική διάσταση, ναι, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένα πρωτογενές αίτιον.

Μάνος Δανέζης

> Βλέπουμε στο άρθρο κάποιες κοινές παραδοχές όπως πχ η ανικανότητα να ερμηνεύσουμε το άγνωστο-γι αυτό και παραμένει άγνωστο αλλιώς θα ήταν γνωστό- λόγω τον περιορισμένων αντιληπτικών ικανοτήτων του ανθρώπου λέγε λέγε στο τέλος αγνοούμε τους περιορισμούς της αντίληψης και ΟΥΠΣ έχομεν συμπέρασμα ! και μάλιστα σύμφωνα με τις προϋπάρχουσες πεποιθήσεις τις ίδιες ακριβώς που μας εμποδίζουν ν’ αντιλαμβανόμαστε !

…και φυσικά λέξη πως το Σύμπαν είναι ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ η Σχετικότητα είναι για τα σκουπίδια και ό,τι η κατεστημένη Φυσική είναι όλη ΛΑΘΟΣ , ό,τι 34 Σφάλματα στην Κλασσική Ηλεκτρομαγνητική Θεωρία

Αντιληπτόν ….

Υπάρχει και η μάζα που πρέπει να ικανοποιηθούν οι πεποιθήσεις του και ν αγοράσει κάνα βιβλίο !
Υπάρχει και το κατεστημένο -πολιτεία-εκλησσία- Μ. Εταιρίες- που «φτύνει» όποιον δεν τον προσκυνάει.

Υπάρχει και ο απύθμενος φόβος του αγνώστου που πρέπει κάπως να γίνει γνωστό και να μπει σε καλούπια για να γίνει ανεχτό κλπ. κλπ. κλπ.

Δηλ. Λαλεί ο κόκορας και βγαίνει ο ήλιος, άρα ο κόκορας κάνει τον ήλιο να βγει. 
Προσκυνείστε τον κόκορα και φροντίστε να έχετε την εύνοια του, για να μην χάσουμε τον ήλιο !


Αρα μπαλ μπλα μπλα μπλα δήθεν βαθυστόχαστο και ΟΥΠΣ….. υπάρχει θεός …. Προσκυνάτε πρόβατα!

ΠΗΓΗ



«Επανάσταση» στα ταξί της Μελβούρνης με Ελληνική τεχνολογία!



Μπορεί η προσπάθεια Ελλήνων ιδιοκτητών ταξί να φέρουν Έλληνες οδηγούς στη Μελβούρνη να μην στέφθηκε από επιτυχία, αλλά οι ίδιοι λένε ότι μια ελληνική τεχνολογία θα τονώσει τον κλάδο τους.

Πρόκειται για την ελληνικής εφεύρεσης «taxiplon» που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί.

Το σύστημα αυτό, που θα εισαχθεί από την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη από τρεις ελληνικές εταιρίες ταξί που διαθέτουν στόλο 505 αυτοκινήτων.

Όπως λέει ο Ηρακλής Κατσιαμπάνης, ιδιοκτήτης της εταιρείας TaxiLink, που διαθέτει 150 αυτοκίνητα, «κάνοντας χρήση της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας, η «taxiplon» κάνει την κλήση ταξί... παιχνιδάκι! 
Με τη δωρεάν εφαρμογή «taxiplon» το κοινό θα καλεί ταξί από το κινητό του με το πάτημα ενός κουμπιού».

«Όλα τα αυτοκίνητα των τριών εταιριών θα είναι εξοπλισμένα με το καινοτόμο ελληνικό λογισμικό που διαθέτει σύστημα πλοήγησης και συνδέεται με το taxiplon smart phone application, καθώς και την ομώνυμη διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης ταξί» λέει ο κ. Κατσιαμπάνης.

Ο ίδιος θεωρεί το σύστημα αυτό «επαναστατικό» γιατί ο πελάτης θα έχει να κάνει «απ' ευθείας με τον οδηγό», θα ξέρει πού βρίσκεται, πόση ώρα θα κάνει και όλα τα σχετικά.

Σήμερα όλοι οι οδηγοί ταξί εξαρτώνται από τις εταιρίες 13Cabs και Silver Top για να κλείσουν τηλεφωνικά δουλειές.
Το ελληνικό σύστημα θα το χρησιμοποιούν οι εταιρίες TaxiLink του κ. Κατσιαμπάνη, Ambassador Taxis του Τζον Βλασόπουλου και Cabways του Κρις Σικαβίτσα.

Οι τρεις αυτές εταιρίες αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Βικτόριας στον κλάδο των ταξί.

Η κυβέρνηση, μετά από έρευνες δύο ετών, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει τις αποφάσεις της με στόχο «να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Βικτόριας και οι επισκέπτες το ανώτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα ταξί».

Ο Χάρης Κατσιαμπάνης φοβάται πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μπορεί να οδηγήσουν σε ολική οικονομική καταστροφή πολλούς που όπως λέει, εργάστηκαν σκληρά σ' όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα να αγοράσουν μια άδεια που θα τους εξασφαλίζει ένα εισόδημα.

Ήδη, λόγω των αναμενόμενων μέτρων που αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε απελευθέρωση των ταξί, μια άδεια κοστίζει σήμερα 350.000 δολάρια, από 525.000 που ήταν πριν λίγο καιρό. Και δεν αποκλείεται η τιμή να πέσει κι άλλο.

Πάντως, ο άνθρωπος που έκανε τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση για απελευθέρωση των ταξί, ο Άλαν Φελς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των τριών ελληνικής ιδιοκτησίας εταιριών στην εφαρμογή του συστήματος «taxiplon», λέγοντας ότι «αυτό θα φέρει ανταγωνισμό και ίσως καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες».

Όσον αφορά το αποτυχημένο πείραμα προσέλκυσης οδηγών ταξί από την Ελλάδα ο κ. Κατσιαμπάνης το απέδωσε στην αυστηρή αυστραλιανή μεταναστευτική νομοθεσία και σε άλλες δυσκολίες.
«Τελικά, αντί για χίλιους φέραμε μόνο 30 οδηγούς ταξί από την Ελλάδα» μας είπε.

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ZeroHedge: Γιατί αγοράζει χρυσό η Ελλάδα;

ZeroHedge: Γιατί αγοράζει χρυσό η Ελλάδα;

Τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας, σύμφωνα με το ΔΝΤ, σε τριμηνιαία βάση, από τον Ιανουάριο του 1956 έως το Μάιο του 2013, σε εκατ. ουγγιές.


Για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Απρίλιο, η Ελλάδα αύξησε τα αποθεματικά της σε χρυσό, δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι χώρες που αύξησαν τις θέσεις τους σε χρυσό τον Απρίλιο ήταν, πέραν της Ελλάδας, η Ρωσία, η Τουρκία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Όπως αναφέρει το γνωστό blog ZeroHedge, οι κυβερνήσεις αυτές αγοράζουν χρυσό για να διαφοροποιήσουν τα συναλλαγματικά αποθεματικά τους λόγω των ανησυχιών για το δολάριο και το ευρώ.

Στην περίπτωση της Ελλάδας, το blog εντοπίζει άλλα κίνητρα:

“Αυτό ίσως είναι ένδειξη της ανόδου του οικονομικού εθνικισμού στην Ελλάδα ή ότι η ελληνική κεντρική τράπεζα συνειδητοποιεί ότι εάν η χώρα φύγει από το ευρώ και αναγκαστεί να επιστρέψει στη δραχμή, αυτά τα αποθεματικά του χρυσού θα προσφέρουν μία ελάχιστη προστασία. 
Και μόνο ελάχιστη, γιατί τα αποθέματα χρυσού της Ελλάδας παραμένουν μικροσκοπικά μπροστά στο ύψος των χρεών της”,

ΠΗΓΗ

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ξεκινούν την πώληση προσωπικών δεδομένων των χρηστών!


Οι μεγάλες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν ξεκινήσει την πώληση τεράστιων όγκων δεδομένων που συλλέγουν από τους χρήστες σχετικά με την τοποθεσία, τις συνήθειες, τα ταξίδια και την πλοήγηση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι πληροφορίες αυτές αποτελούν ένα πανίσχυρο εργαλείο για τους ανθρώπους του marketing όμως  το θέμα της ιδιωτικότητας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων παραμένει.
  Καθώς οι χρήστες του διαδικτύου αρχίζουν να συμφιλιώνονται με την ιδέα της παρακολούθησης της κάθε κίνησης τους, ο συνδυασμός αυτή της πληροφορίας με την λεπτομερή καταγραφή των λογιστικών κινήσεων τους θεωρείται ιδιαίτερα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο. 

Υπάρχει μια στροφή στη σχέση των παρόχων με τους συνδρομητές τους και αυτό αποδεικνύεται από τις νέες προσφορές. 
 Αντί απλώς να προσφέρουν στους πελάτες ένα αξιόπιστο εργαλείο επικοινωνίας , οι πάροχοι βλέπουν τους συνδρομητές τους ως πηγές δεδομένων από τις οποίες μπορούν να βγάλουν κέρδος, μια πρακτική πιο συχνή μεταξύ των παρόχων των δωρεάν online υπηρεσιών όπως το Google και το Facebook.

Όταν για παράδειγμα, ένας πελάτης της Verizon Wireless επισκέπτεται ένα site με το κινητό του, η τοποθεσία όπου βρίσκεται και τα δημογραφικά στοιχεία του καταλήγουν σε ένα σημείο συγκέντρωσης δεδομένων.
 Από εκεί και πέρα τα δεδομένα αυτά πωλούνται σε επιχειρήσεις και χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν στατιστικές με βάση το φύλο, την τοποθεσία και τις καταναλωτικές συνήθειες των χρηστών.

Αρκετές ευρωπαϊκές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν εφαρμόσει παρόμοιες πρακτικές. Αυτή την εβδομάδα, ο γερμανικός κολοσσός software SAP πρόκειται να λανσάρει μια υπηρεσία η οποία θα συγκεντρώνει στοιχεία χρηστών smartphone και θα τα παραχωρεί σε εταιρίες marketing.

Οι πάροχοι αναγνωρίζουν την παραβίαση της ιδιωτικότητας των χρηστών.
 Όμως καθώς οι διαφημιστικές και οι εταιρίες marketing επιζητούν όλο και πιο λεπτομερείς πληροφορίες για τους πιθανούς πελάτες τους και οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας αναζητούν νέες πηγές εσόδων, δεν θα μπορούσαν να αγνοήσουν μια τέτοια “ευκαιρία”.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ισχυρίζονται ότι δεν πωλούν στοιχεία για μεμονωμένα άτομα αλλά για ομάδες ανθρώπων και αρκετές από αυτές προειδοποιούν τους πελάτες τους ότι τα στοιχεία τους ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν. 
Πέρυσι, η ισπανική εταιρία Τelefonica προκάλεσε την κατακραυγή του κοινού στην Γερμανία όταν έγινε γνωστό ότι επρόκειτο να παραχωρήσει δεδομένα  σχετικά με την γεωγραφική θέση των χρηστών της. Τελικά η εταιρία εξαναγκάστηκε σε υπαναχώρηση. 

Τώρα η SAP προτίθεται να επιχειρήσει μια ευρύτερη προσέγγιση.
Ο πρόεδρος της εταιρίας, John Sims, δήλωσε ότι η υπηρεσία θα ξεδιαλέγει τους τεράστιους όγκους δεδομένων σχετικά με το πως και που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνά τους και στη συνέχεια θα μοιράζεται τα έσοδα από την πώληση των πληροφοριών με τους παρόχους που δίνουν τα δεδομένα. 

Η SAP δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει με ποιους παρόχους πρόκειται να συνεργαστεί, όμως έχει ήδη περιγράψει την διαδικασία. Κάθε φορά που ένας χρήστης smartphone κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο διαδικτύου, η ενέργεια αυτή θα μετατρέπεται σε δεδομένο που θα περιλαμβάνει στοιχεία για το site, την τοποθεσία του χρήστη (με παρέκκλιση μερικών μέτρων) καθώς και δημογραφικά στοιχεία. Στη συνέχεια η SAP θα συγκεντρώνει και θα αναλύει τα στοιχεία του συγκεκριμένου χρήστη και θα τα προσφέρει ως στατιστικά για τις συνήθειες των χρηστών που βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία.


Στο μεταξύ οι Αμερικανοί χρήστες φαίνεται να νιώθουν πια πιο άνετα να αποκαλύπτουν προσωπικές πληροφορίες μέσω των social media όπως το Twitter και το Foursquare.
 Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας θα βρεθούν σύντομα σε ανταγωνιστική θέση απέναντι σε διαδικτυακούς κολοσσούς όπως το Google και το Facebook.

Όμως οι εταιρίες κινητής ισχυρίζονται πως διαθέτουν πιο ολοκληρωμένα στοιχεία.
 Και πρόκειται για στοιχεία που όλοι θέλουν στην κατοχή τους αλλά δεν ήταν διαθέσιμα. Τουλάχιστον μέχρι τώρα.

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ! ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ NASA ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΔΡΟΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ!




 Σχεδόν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την επικρατούσα επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα υποτιθέμενα μειονεκτήματα των αερίων του θερμοκηπίου και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, είναι ψεύτικα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA. 

    Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου που ο Αλ Γκορ και όλοι οι άλλοι παγκόσμιοι φαρσέρ του πλανήτη, επί καιρό ισχυρίζονταν ότι η υπερθέρμανση θα καταστρέψει τον πλανήτη μας, ενώ στην  πραγματικότητα ο πλανήτης μας ψύχεται κανονικά, με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Όπως αναφέρθηκε από το Principia Scientific International (PSI), ο Martin Mlynczak και οι συνεργάτες του στη NASA παρακολούθησαν τις υπέρυθρες εκπομπές από την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης κατά τη διάρκεια και μετά από μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8 - 10 Μαρ.. Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ενέργειας που απελευθερώνεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας στεφανιαίας μαζικής εκτίναξης (CME) αντανακλάται πίσω στο διάστημα και όχι στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.

Το αποτέλεσμα ήταν μια συνολική επίδραση ψύξης που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς που γίνονται από το τμήμα κλιματολογίας της NASA ότι τα αέρια θερμοκηπίων είναι μια αιτία της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.

ΠΗΓΗ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ο Άγιος Ανδρέας (ο δια τον Χριστό σαλός) για τη συντέλεια του κόσμου και τον Μέγα Αλέξανδρο!



Για πρώτη φορά ολόκληρη η προφητεία!

Της Κωνσταντίνας Αλαφογιάννη.

Σε μια προφητεία του, ο Άγιος Ανδρέας έλεγε κάποτε:
«Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξη ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. 

Θα βγουν τότε απ’ εκεί οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία.

Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το… αίμα τους.
Θα καταβροχθίζουν επίσης με μεγάλη ηδoνή μύγες, βατράχους, σκυλιά και κάθε ακαθαρσία. 
Αλλοίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν!

Αν είναι δυνατόν, Κύριε, ας μην υπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως ότι θα υπάρχουν…

Εκείνες οι ημέρες θα σκοτεινιάσουν, σαν να θρηνούν στον αέρα για όσα αποτροπιαστικά θα διαπράξουν εκείνα τα σιχαμερά έθνη.

Ο ήλιος θα γίνει σαν αίμα, ενώ n σελήνη κι όλα τα άστρα θα σκοτισθούν, καθώς θα τα βλέπουν επάνω στη γη να συναγωνίζωνται στην ακαθαρσία.

Αυτοί οι λαοί θα κατασκάψουν τη γη, θα κάνουν αποχωρητήρια το θυσιαστήριο, και θα βάλουν τα άγια σκεύη σε ατιμωτική χρήσι.

Τότε όσοι θα κατοικούν στην Ασία, ας φύγουν στα νησιά των Κυκλάδων. 
Γιατί τα ρυπαρά έθνη δεν θα πάνε.»

Μόλις παραπάνω διαβάσαμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, κατά την εκστρατεία του στα βάθη της Ασίας, έκλεισε μέσα στην γη τα βδελυρά έθνη, τους Γωγ και τους Μαγώγ, σφραγίζοντας πύλες που τα κρατούσαν παγιδευμένα.

Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, αν ο Μ. Αλέξανδρος είχε εξαρχής αυτό ως σκοπό ή απλά προέκυψε στην πορεία. 
Σημασία έχει ότι διαβάζουμε πως αυτό έγινε και -σίγουρα- δεν είναι τυχαίο γεγονός. 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά για να καταλάβουμε…

* Τι μας λέει η Αποκάλυψη για τις «Πύλες»;
Καθώς λοιπόν θα οδεύει ο κόσμος προς το τέλος του, θα ανοίξει ο Θεός (δια Αγγέλου Του) τις «ΠΥΛΕΣ».
 Στην Αποκάλυψη του Ιωάννου, Κεφάλαιο Κ’-στίχος 9, λέει: «Και ανέβησαν επί το πλάτος της γης». Ανεβαίνει κάπου, κάποιος που είναι κάτω.
 Άρα η γη των Γωγ και Μαγώγ (Αποκάλυψη Ιωάννου, Κεφάλαιο 8) βρίσκεται υπόγεια!
Στην Αποκάλυψη (Αποκάλυψη Ιωάννου, Κεφάλαιο Θ’, στίχοι 1-2-3) λέει:
«Και εδόθη αυτώ η κλεις του φρέατος της αβύσσου και ήνοιξε το φρέαρ της αβύσσου και ανέβη καπνός εκ του φρέατος, ως καπνός καμίνου καιόμενης και εσκοτίσθη ο ήλιος και ο αήρ εκ του καπνού του φρέατος. Και εκ του καπνού εξήλθον ακρίδες εις την γην και εδόθη αυταίς εξουσία ως έχουσιν εξουσίαν οι σκορπιοί της γης».

Βλέπουμε εδώ ότι ανοίγει το φρέαρ της αβύσσου και από τα έγκατα της γης βγαίνουν περίεργα όντα για να βασανίζουν τους αμαρτωλούς.

«Και η φοβερά μορφή των δαιμονικών και κακοποιών αυτών όντων και ο τρομερός και πνευματικός οπλισμός των είναι όχι μόνον τρομακτικά και επιβλητικά, αλλά και δελεαστικά» (Αποκάλυψη, Κεφάλαιο Θ’-στίχος 7).

Μας μιλά επομένως η Αποκάλυψη για παράξενα όντα – που εκτός από την τερατόμορφη όψη τους – έχουν και πνευματικό «οπλισμό», έχουν δηλαδή την δυνατότητα δια της σκέψης και μόνο να ενεργούν.

* Ποια ήταν η σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τις «Πύλες»;
Σύμφωνα με την προφητεία του Αγίου Ανδρέα, ο Μέγας Αλέξανδρος έκανε εκστρατεία στην Ανατολή με αποστολή να κλείσει τις Πύλες που είχαν ανοίξει, με αποτέλεσμα αρκετοί από τα ρυπαρά έθνη να βγουν στην επιφάνεια.

Η προφητεία μας μιλά επομένως για μια θεϊκή αποστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μόνο και μόνο από αυτό καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν ούτε κίναιδος, ούτε διεστραμμένος, ούτε –κατά συρροήν – σφαγέας των λαών, αλλά ένας υπηρέτης του Θεού.

* Τι γνωρίζουμε για τα «ρυπαρά έθνη» ή αλλιώς έθνη Γωγ και Μαγώγ;
Σύμφωνα λοιπόν με τις ελάχιστες δημοσιοποιημένες πηγές – που είναι η αρχαία ελληνική μυθιστορία, η Παλαιά Διαθήκη και το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ – κάποιοι…σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη (Γένεση, Κεφάλαιο 6-στίχος 1-2), οι Ελοχίμ, παρά το θέλημα του Θεού συνευρέθηκαν με τις κόρες των ανθρώπων και δημιουργήθηκαν όντα, πλάσματα ξεχωριστά μεν, αποκυήματα πράξεως ανομίας δε.

Τα πλάσματα αυτά πολέμησαν μεταξύ τους και οι νικητές έκλεισαν τους ηττημένους στα «Τάρταρα», σφραγίζοντας τους μέσα στη Γη με ειδικές Πύλες, που τίποτε δεν θα μπορούσε – θεωρητικά – να τις ανοίξει. 
Οι νικητές παρεξετράπησαν, παίζοντας το θεοί και θεές μεταξύ των ανθρώπων, αφού οι δυνάμεις τους, καθώς και οι ικανότητές τους ήταν υπεράνθρωπες. Έτσι, σταδιακά περιορίστηκαν και οι τελευταίοι στο εσωτερικό της Γης.

* Ποια είναι η γη των Γωγ και των Μαγώγ;
Οι υποχθόνιες χώρες που στεγάζουν όλους αυτούς, δηλαδή τα «ρυπαρά έθνη», στην Αποκάλυψη ονομάζονται γη των Γωγ και των Μαγώγ. 
Ο Άγιος Ανδρέας μιλάει για «Ινδαλία», δηλαδή για την περιοχή της Ινδίας και –πιθανότατα- και των Ιμαλαϊων, ενώ κατά άλλα βιβλία υπάρχουν και αλλού Πύλες (ακόμη και στον βόρειο Πόλο)…

* Τι γνωρίζουμε για τις «Πύλες»;
Οι Πύλες ήταν απαραβίαστες. Τα υπόγεια γένη – απόρροια επιμειξιών με ανθρώπους – αυξάνονταν και πληθύνονταν και μερικές από τις Πύλες τύχαινε, πριν έλθει ο Χριστός, να «ανοίγουν». 
Τότε, ξεχωριστοί άνθρωποι με πίστη στον ένα Θεό αναλάμβαναν το σφράγισμά τους. 
Το τελευταίο καταγεγραμμένο «μάζεμα» των «διαφυγόντων υποχθονίων» και το σφράγισμα των Πυλών που είχαν ανοίξει είναι αυτό που διαβάζουμε στο κείμενο του Αγίου Ανδρέα.

Ξέρουμε επίσης από κείμενο του 15ου αιώνα – του οποίου ο συγγραφέας παραμένει άγνωστος – ότι ο Μ. Αλέξανδρος έκλεισε τα μιαρά έθνη με χάλκινες πύλες, οι οποίες περιβάλλονταν από «ασύγκριτον ύαλο». 
Δηλαδή, επειδή ο χαλκός από μόνος του δεν ήταν αρκετός και μπορούσε να σπάσει, περιβλήθηκε με ένα είδος γυαλιού ασύγκριτου, που – πιθανότατα – να σημαίνει κάποιο είδος ενεργειακού πεδίου.

Έτσι, οι Πύλες παραμένουν σφραγισμένες έως ότου έρθουν τα έσχατα χρόνια και, όπως είδαμε παραπάνω στην Αποκάλυψη, να ανοιχθούν από τον Άγγελο του Θεού. 
Να τονίσουμε πως υπάρχει και κείμενο του 7ου αιώνα, το οποίο δικαιώνει και επιβεβαιώνει και πάλι τον Άγιο Ανδρέα, ότι δηλαδή ο Αλέξανδρος σφράγισε αυτές τις Πύλες.

Σύμφωνα με την προφητεία του Αγίου Ανδρέα, ο Μέγας Αλέξανδρος εξεστράτευσε στην Ανατολή με αποστολή να κλείσει τις Πύλες που είχαν ανοίξει. 
Η προφητεία του μας μιλά επομένως για μία θεϊκή αποστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου
.
* Γιατί δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για τις «Πύλες»;
Καταρχάς, για αυτές τις δραστηριότητες του Αλεξάνδρου ουδείς γνωρίζει, αφού όλα τα σχετικά αρχαία κείμενα υποκρύπτονται επιμελώς, με έντονο κλίμα μυστικοπάθειας. 
Υπάρχουν πολλές πηγές που μας μιλούν για τις Πύλες. 
Τα γραπτά όμως αυτά «κρύβονται» σε βιβλιοθήκες στα Ιεροσόλυμα, το Βατικανό, τη Νεβάδα και τη Μακεδονία…

Σε διάφορα βιβλία – σχετικά με αυτό το θέμα – λέγεται πως η έδρα των Νεφελίμ βρίσκεται στην έρημο Τακλα Μακαν, στην επαρχία Ξιν Γιανγκ, στην βόρεια Κίνα. Τ
ο όνομα Τακλα Μακαν στην τοπική γλώσσα σημαίνει «μπαίνεις μέσα, αλλά δεν βγαίνεις έξω».

Εκεί λοιπόν υπάρχει μια πανάρχαια και τεραστίων διαστάσεων πυραμίδα, που στην κορυφή της υπήρχε κάποτε ο ναός του Βάαλ. Κάτω λοιπόν από την αρχαία αυτή πυραμίδα (η οποία ονομάζεται Λευκή Πυραμίδα) υπάρχει μια υπόγεια πολιτεία, η οποία ονομάζεται Μαχ-Τανέ, που στη γλώσσα των Ναχρμπεν σημαίνει Λευκή Πολιτεία.

Το Λευκό Αδελφάτο, για το οποίο και οι γέροντες του Αγίου Όρους γνωρίζουν. Είναι ουσιαστικά ένα δωδεκαμελές συμβούλιο, που αποτελείται από Νεφελίμ και άλλους αρχέγονους δαίμονες, οι οποίοι είναι ο Αζαζέλ, ο Αζαζελόν, ο Αζαραντέλ και ο Αζαέλ.
Στους τέσσερις αυτούς δαίμονες-αγγέλους θα δοθεί εξουσία να κάνουν μεγάλες καταστροφές στη Γη, στα έσχατα χρόνια. 

Σε συνδυασμό με την ιστορία και την προφητεία του Αγίου Ανδρέα, ο Μ. Αλέξανδρος έκλεισε τους Νεφελίμ – τα ρυπαρά έθνη δηλαδή – κάτω από Πύλες (κάτω δηλαδή από την Λευκή Πυραμίδα) το 326 π.Χ., καθώς και Πύλες που βρίσκονται στην Ινδία. Για την ακρίβεια έκλεισε 72 βασιλείς, όπως μας λέει ο Άγιος Ανδρέας. 
Αυτοί λοιπόν οι Βασιλείς είναι που θα βγουν έξω στα έσχατα χρόνια, μαζί με τους ακολούθους τους και θα βασανίζουν τον κόσμο.

Δεν θα τον σκοτώνουν, αλλά θα βασανίσουν την ανθρωπότητα μέχρι να δεχθεί το «σφράγισμα». 
Ο Άγιος Ανδρέας λέει πως η εξουσία τους πάνω στην γη θα κρατήσει για 660 ημέρες, ενώ στο χωρίο που ακολουθεί από την Αποκάλυψη γίνεται λόγος για 5 μήνες μόνο, δηλαδή για 150 ημέρες, γιατί ο κόσμος δεν θα αντέχει περισσότερο. 
Φανταστείτε δηλαδή τι πρόκειται να κάνουν, όταν θα κυριαρχήσουν πάνω στην Γη! (Αποκάλυψη, Κεφάλαιο Θ’-στίχος 10: «Και έχουσιν ουράς ομοίας σκορπίοις και κέντρα, και εν ταις ουραίς αυτών εξουσίαν έχουσι του αδικήσαι τους ανθρώπους μήνας πέντε).

Σύμφωνα πάλι με τα λεγόμενα διαφόρων πηγών, οι Νεφελίμ έχουν εκτροφεία κλωνοποιημένων ανθρώπων, που τους χρησιμοποιούν σαν δούλους και ως τροφή. 
Είναι κάτι που μας ξαφνιάζει, μα δεν παύει να είναι η πραγματικότητα. Για τους Νεφελίμ μάλιστα οι άνθρωποι δεν είναι τίποτε άλλο από εκτρεφόμενα ζώα και στην γλώσσα τους μας λένε Γκοϊμ, που σημαίνει καταναλώσιμος.

Οι Νεφελίμ ευτυχώς δεν μπορούν να βγουν από τις Πύλες – παρά μόνο οι πολύ πνευματικά ισχυροί από αυτούς – όταν κάποιος τους καλέσει (π.χ. όπως γίνεται και με το κάλεσμα απλών δαιμόνων)
.
Την επάνοδο τους στη γη, την ονομάζουν Μεγάλη Επιστροφή.

Τις Πύλες αυτές θα ανοίξει ο Αντίχριστος στα έσχατα χρόνια.

 Δεν είναι τυχαίο που έχει ειπωθεί (στα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών») ότι όταν οι «παλιοί κάτοικοι» της Γης (τα βδελυρά έθνη) θα πολεμήσουν με τους «καινούργιους» (ανθρώπους), τότε θα γίνει ένας πόλεμος που όμοιός του δεν ξανάγινε πάνω στον πλανήτη και πως οι μάρτυρες αυτών των χρόνων θα είναι οι μεγαλύτεροι όλων των εποχών…


ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ! ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ !



Σχέδιο «παγίδα» για την κατάσχεση μισθών, συντάξεων, σπιτιών και όλων των περιουσιακών στοιχείων των οφειλετών προς την εφορία συνιστά η δήθεν ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

 Όποιος την υπογράψει αυτομάτως υπογράφει και την καταδίκη του, αφού η εφορία αποκτά πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία της περιουσίας του και σε περίπτωση που αδυνατεί να εξοφλήσει είτε το τωρινό χρέος είτε κάποια μελλοντική οφειλή, το Δημόσιο προβαίνει άμεσα σε κατασχέσεις. 
Αποκτά μάλιστα το δικαίωμα να πράξει το ίδιο τόσο για τους εγγυητές όσο και για συγγενικά πρόσωπα.
Πρόκειται για ρύθμιση υπαγορευμένη από την τρόικα και με στόχο να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων..., τις όποιες καταθέσεις υπάρχουν σε τράπεζες και να δεσμεύουν τους μισθούς και τις συντάξεις για να πληρώνονται τα δάνεια προς τους Γερμανούς και τους λοιπούς τοκογλύφους δανειστές. 

Πρόκειται για αρπαγή της περιουσίας 2,7 εκατομμυρίων Ελλήνων για χρέος μόλις λίγων ευρώ ακόμη και αν οι οφειλέτες τηρούν με συνέπεια τις νέου τύπου ρυθμίσεις χρεών που θα κάνουν.

 Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο Κατοχής ή μεθόδους Τουρκοκρατίας.Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση θα γίνεται μέσω ίντερνετ και η πληρωμή των δόσεων θα γίνεται με πάγια εντολή μέσω τραπεζικού λογαριασμού.
Ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης-ακόμα και αν δεν γίνει δεκτή-απαιτείται αναλυτική περιγραφή της οικονομικής κατάστασης και των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.

Συγκεκριμένα πρέπει ο οφειλέτης να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 και να δώσει στοιχεία για, το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων (κινητή και ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής), το ετήσιο εισόδημά του, επενδύσεις και συμμετοχές κάθε μορφής, τους αριθμούς των τραπεζικών του λογαριασμών (IBAN), οχήματα των οποίων έχει την κυριότητα, τα ακίνητα επί των οποίων έχει εμπράγματο δικαίωμα, απαιτήσεις από τρίτους, το τρέχον και το αναμενόμενο εισόδημά του, να προσκομίζει εκτίμηση / ανάλυση πραγματογνώμονα (από λογιστή, δικηγόρο κλπ) για την περιουσία και την οικονομική του θέση, ή για μεγάλα χρέη, να προσκομίζει εγγυητική επιστολή τράπεζας, να εγγράφει υποθήκη επί ακινήτων του ή ακόμα και να βρει εγγυητή άλλο «αξιόχρεο» πρόσωπο.

Αυτά προβλέπει η εγκύκλιος του κ. Θεοχάρη, αλλά ο νόμος 4152/2013 που πήρε ΦΕΚ πρίν δύο εβδομάδες, προβλέπει πώς « το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε, να επιβάλλει κατασχέσεις και να εγγράφει υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη, και να μην χορηγεί αποδεικτικό ενημερότητας ακόμα και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις χορήγησης αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη, να δίνει εντολή παρακράτησης μέρους ή του συνόλου της χρηματικής απαίτησης του οφειλέτη κατά τρίτων προσώπων για την είσπραξη της οποίας ζητείται το αποδεικτικό ενημερότητας ».

Με λίγα λόγια ζητούν απο 2,7 εκατομμύρια Έλληνες να παραδώσουν στο Δημόσιο τα «κλειδιά» της περιουσίας τους, ώστε να εισπράξει από μόνο του τα χρέη, είτε πληρώνουν τις δόσεις είτε όχι. Θα μπορούν να βγάλουν στο "σφυρί" τα σπίτι που απέκτησαν με αίμα για οφειλή μερικών ερώ.

Και αν αυτά δεν επαρκούν θα κατάσχουν και τα περιουσιακά στοιχεία όσων έχουν μπει εγγυητές.

Έχουν στήσει τη φάκα των κατασχέσεων και βάζουν τυρί τη ρύθμιση των οφειλών στην εφορία. 
Διεστραμμένο σχέδιο δωσίλογων πολιτικών ...

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Εννέα πράγματα για το Facebook που ίσως δεν ξέρεις.



Μπορεί το Facebook να αλλάζει συνεχώς ρυθμίσεις και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά για να προστατεύσεις το λογαριασμό σου αλλά δεν είναι μόνο αυτό που αγνοείς για το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

1) O μέσος χρήστης έχει περίπου 130 φίλους. 
Αν ανησυχείτε για τη «δημοτικότητα» σας στο Facebook πρέπει να ξέρετε ότι ο μέσος χρήστης έχει περίπου 130 ενώ οι γυναίκες κάποιες φορές έχουν λίγους παραπάνω. 
Μάλιστα ο καθένας δεν «μιλάει» ή αλληλεπιδρά με πάνω από επτά.

2) Πάνω από το 25% έχουν χωρίσει μέσω Facebook.
Σε μια έρευνα που έγινε το 2010 ανακαλύφθηκε ότι σε δείγμα 1000 χρηστών το 25% είχαν μάθει ότι χώρισαν από το status Των συντρόφων τους στο Facebook. Μάλιστα το 75% αυτών που έμαθαν τα κακά νέα ήταν άνδρες!

3) Το Facebook δεν επιτρέπει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες θηλασμού. 
Μπορεί να έχετε δει πολλές φωτογραφίες γυμνών γυναικών ή ανδρών ή ακόμα και σελίδες που προωθούν τη βία αλλά το Facebook είναι αυστηρό σε κάποια θέματα και δεν επιτρέπει να «ανέβουν» στα προφίλ φωτογραφίες με μητέρες που θηλάζουν. Τελευταία πάνω από 1.000 γυναίκες που προσπάθησαν να «ανεβάσουν» τέτοια φωτογραφία έλαβαν μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται.

4) Το Facebook ευθύνεται για 1 στα 5 διαζύγια. 
Σύμφωνα με αμερικάνικη έρευνα Ακαδημίας δικηγόρων οικογενειακού Δικαίου 1 στα 5 διαζύγια οφείλεται σε μηνύματα που βρήκε ο ένας σύντροφος στο προφίλ του άλλου!

5) Ο Αλ Πατσίνο ήταν το πρώτο «πρόσωπο» στο Facebook.Θυμάστε ότι το 2007 στην αρχική σελίδα του Facebook πριν συνδεθείτε εμφανιζόταν σχεδιασμένο με αριθμούς και γράμματα ένα πρόσωπο. 
Αυτό λοιπόν το πρόσωπο ήταν ο ΑΛ Πατσίνο νέος τον οποίο είχε σχεδιάσει ο φίλος του Ζούκερμπεργκ, Andrew McCollum.

6) Το 36% των χρηστών μπαίνουν στο Facebook μετά το sex!Μετά το τσιγάρο και τον ύπνο φαίνεται ότι το Facebook έχει μπει για καλά στη ζωή των νέων αφού σύμφωνα με έρευνα το 35% των χρηστών κάτω των 36 μπαίνουν στο προφίλ τους για να τσεκάρουν τα μηνύματά τους μετά το σεξ!

7) Πάνω από 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook.Σύμφωνα με ομάδα αμερικανών ψυχολόγων περίπου 350 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εθισμό με το Facebook και παρουσιάζουν συμπτώματα όπως έλλειψη συγκέντρωσης και εκνευρισμό να δεν τσεκάρουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα το προφίλ τους.

8)Οι χρήστες του Facebook έχουν χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο από τους μη χρήστες.
 Έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και πανεπιστημιακές σπουδές δε διαθέτουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο.

9) Εστιατόριο χάριζε χάμπουργκερ αν διέγραφες δέκα φίλους σου από το Facebook.Κι όμως συνέβη! 
Το 2009 ένα εστιατόριο έκανε δώρο ένα σπέσιαλ χάμπουργκερ σε όποιον διέγραφε δέκα φίλους του. 
Μετά έστελνε μήνυμα σε αυτούς που είχαν διαγραφεί και έλεγε «Ο τάδε φίλος σου σε διέγραψε για ένα burger»!-


ΠΗΓΗ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΑΡΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ




Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει μία εκπληκτική ανάλυση της Pravda για την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση των Η.Π.Α, για τις πραγματικές αιτίες των διεθνών εγκληματικών πολέμων που πραγματοποιεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ανθρωπότητα.

Οι Η.Π.Α έχουν χρεοκοπήσει. Παρά ταύτα η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο, έχοντας την δυνατότητα να τυπώνει ολοένα και περισσότερο χρήμα δοθέντος του γεγονότος ότι το δολάριο είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αν το δεδομένο αυτό αντιστραφεί, οι Η.Π.Α δεν θα μπορεί να κρατά τα ηνία της παγκόσμιας υπερδύναμης ούτε θα μπορεί να χρηματοδοτεί πολέμους, βασιζόμενη σε ένα «άχρηστο συνάλλαγμα». Στις ημέρες μας, περισσότερο από το 60% όλων των διεθνών νομισματικών αποθετικών στον κόσμο είναι σε δολάρια Αμερικής, και οι Η.Π.Α θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν με κάθε δυνατό μέσο όσες χώρες εκφράσουν πρόθεση να απομακρυνθούν από το δολάριο.

Όταν οι Η.Π.Α απομακρύνθηκαν από τον κανόνα χρυσού στις αρχές της δεκαετίας του ’70, το δολάριο μετατράπηκε σε ένα de-facto «πετρελαϊκό νόμισμα». Ως ανταπόδοση για την προστασία και την αγορά αμερικανικών ομολόγων, οι πετρελαιοπαραγωγικές Αραβικές χώρες συμφώνησαν να διεξάγουν τις πετρελαϊκές συνδιαλλαγές τους σε αμερικανικά δολάρια. Το δολάριο μπορεί να απομακρύνθηκε από τον κανόνα χρυσού, αλλά η αξία του διασφαλίστηκε από την ισχύ της αμερικανικής οικονομίας καθώς και από το γεγονός ότι συνδέθηκε στενά με ένα ακόμη πολύτιμο αγαθό, το πετρέλαιο.

Από εκείνο το διάστημα, η οικονομική συμπεριφορά των Η.Π.Α με προσανατολισμό στην απομάκρυνση των επιχειρήσεων από την χώρα (outsourcing) και τις off-shore εταιρίες (σ.σ. pentapostagma.gr αναφορικά τόσο με την κατασκευαστική βιομηχανία όσο και με τις εφαρμοζόμενες οικονομικές πολιτικές) οδήγησαν στην εκτόξευση του χρέους της χώρας – που φτάνει πλέον στα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Paul Graig Roberts, πρώην υφυπουργός του υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι το πιο παραγωγικό κομμάτι της αμερικανικής οικονομίας έχει μετακινηθεί εκτός της χώρας (offshore) ώστε να αυξηθεί το επιχειρηματικό κέρδος. Σύμφωνα με τον Roberts, οι Η.Π.Α θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την οικονομία τους μέσω της επιστροφής των επιχειρήσεων στη χώρα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η αδύναμη Αμερικανική οικονομία εμπνέει χαμηλό βαθμό εμπιστοσύνης στο δολάριο, και οι εμπορικές συναλλαγές εν γένει καθώς και οι πετρελαϊκές συναλλαγές αρχίζουν να απομακρύνονται από το συνάλλαγμα. Με το δεδομένο ότι οι ελπίδες αναζωογόνησης της εγχώριας οικονομίας σβήνουν, οι Η.Π.Α «απαντούν» μέσω της επέκτασης τους στις διεθνείς αγορές και στην κήρυξη πολέμων για τη διατήρηση της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου και της εν γένει Αμερικανικής ηγεμονίας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, οι Η.Π.Α έχουν επεκτείνει την επιρροή τους σε ολόκληρη την επικράτεια της Ανατολικής Ευρώπης, σε αρκετά πρώην Σοβιετικά κράτη της Κεντρικής Ασίας, καθώς και στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη, το Αφγανιστάν τη Συρία και το Πακιστάν. Το ζήτημα της Βόρειας Κορέας θα πρέπει να ειδωθεί από αυτή τη σκοπιά: οι απειλές της Βόρειας Κορέας έχουν επιτρέψει στις Η.Π.Α να εντείνουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιφέρεια της Ασίας-Ειρηνικού. Όπως έκαναν προηγουμένως και με τη Ρωσία, οι Η.Π.Α πλέον έχουν καταφέρει με επιτυχία να κυκλώσουν τη Κίνα. Παρόλα αυτά, η Κίνα και η Ρωσία κρατούν γερά τη Συρία από την τελική αποσταθεροποίηση. Η Συρία «φιλοξενεί» τη μοναδική ναυτική βάση της Ρωσίας εκτός της περιοχής της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, και η Ρωσία και η Κίνα γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν οι Η.Π.Α και οι σύμμαχοι της καταφέρουν να ανατρέψουν τη κυβέρνηση Assad, η Τεχεράνη θα αποτελέσει έναν πολύ ευκολότερο στόχο. Η Αμερική θα ήθελε διακαώς να τοποθετήσει καθεστώτα αχυρανθρώπων τόσο στη Μόσχα όσο και στο Πεκίνο και η εκμετάλλευση των πολιτικών και εθνικών διαχωρισμών στις συνοριακές περιοχές της Ρωσίας και της Κίνας θα είναι ευκολότερη εάν το Ιράν πέσει, και τελέσει υπό αμερικανικών συμφερόντων.

Μία παγκόσμια Αμερικανική στρατηγική βρίσκεται ήδη σε ισχύ ώστε να υποβαθμίσει την ανάπτυξη και την επιρροή της Κίνας, που αποτέλεσε και έναν από τους λόγους για την έναρξη της επιχείρησης AFRICOM. Όμως, η Κίνα αντιστέκεται με την απόπειρα της να απαγκιστρωθεί από το δολάριο Αμερικής, γεγονός που αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τα αμερικανικά συμφέροντα.

Η Κίνα έχει εφαρμόσει διμερείς εμπορικές συμφωνίες με αρκετές χώρες, όπου οι συναλλαγές δεν πραγματοποιούνται σε δολάρια αλλά σε εθνικά νομίσματα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Κίνα καθώς και έτερες αναδυόμενες μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία έχουν πραγματοποιήσει συμφωνίες ώστε να απομακρυνθούν από το Αμερικανικό δολάριο στο διεθνές τους εμπόριο. Ο Άξονας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει τα εθνικά νομίσματα για τις εμπορικές συναλλαγές των χωρών που τον απαρτίζουν. Η Ρωσία και η Κίνα χρησιμοποιούν τα εθνικά τους νομίσματα κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους συναλλαγών για περισσότερο από έναν χρόνο.

Υπό την εξουσία του Saddam, το Iraq δεν χρησιμοποιούσε το δολάρια ως νομισματική βάση για τις πετρελαϊκές του συναλλαγές, όπως το ίδιο πράττει σήμερα το Ιράν. Ο  Muammar Gadhaffi σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει ως νόμισμα το δινάριο με βάση τον κανόνα του χρυσού ως αποθεματικό νόμισμα για περιοχές της Αφρικής. Γνωρίζουμε, καλά τι συνέβη στη Λιβύη και το Ιράκ. Το 2000, το Ιράκ μετέτρεψε όλες τις πετρελαϊκές του συναλλαγές σε ευρώ. Όταν οι Η.Π.Α εισέβαλλαν στο Ιράκ το 2003, μετέτρεψαν πάλι τις συναλλαγές πετρελαίου από ευρώ σε δολάριο. Δεν θα πρέπει να απορούμε για ποιο λόγο το Ιράν είναι ο νέος αμερικανικός στόχος..

Παράλληλα, το Ιράν κατευθύνεται προς τη Κίνα, το Πακιστάν και τη Κεντρική Ασία με στόχο να αντικρούσει τις επιδράσεις των Αμερικανικών κυρώσεων και να αναπτύξει την οικονομία της μέσω της ενίσχυσης του εμπορίου. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος είναι μία πραγματικότητα: Η.Π.Α και οι σύμμαχοί της και Ρωσία, Κίνα και Ιράν.

Η Αμερικανική οικονομία πνέει τα λοίσθια. Ο μόνος τρόπος να αναζωογονηθεί είναι μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών,  την παγκόσμια κατάληψη των πηγών τροφίμων μέσω μονοπολίων στις πατέντες των σπόρων και τον έλεγχο των ΓΤ καλλιεργειών μέσω της επιβολής τους στις χώρες, και μέσω μεγάλων πολέμων ώστε να διασφαλιστούν οι πόροι και να διασφαλιστεί ότι το δολάριο παραμένει το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Πλέον, η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη του κόσμου με τεράστιο πυρηνικό εξοπλισμό έχει παρακμάσει και ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμπλακεί σε νέο κύκλο ανεξέλεγκτων πολέμων.