Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Ανίκανη η Ελληνική πολιτική ελίτ! Ανώφελο το νέο πακέτο! FAZ

ΣΚΛΗΡΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


Ανώφελη θεωρεί τη χορήγηση τρίτου πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, κάνοντας λόγο για «ανικανότητα της πολιτικής ελίτ» στη χώρα.

FAZ: Ανίκανη η ελληνική πολιτική ελίτ - ανώφελο το νέο πακέτο 
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το τρίτο πακέτο δεν θα βοηθήσει, ο σχολιαστής της Frankfurter Allgemeine Zeitung παραπέμπει σε δήλωση του προέδρου του ΕΛΙΑΜΕΠ, Γιώργου Τζωρτζόπουλου, ο οποίος έκανε αναφορά στο ενδεχόμενο νέας χρηματοδότησης πολύ πριν την εξαγγελία Σόιμπλε.

Το συμπέρασμα του: Η συνεχιζόμενη ανικανότητα της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, η λαϊκιστή της ρητορική, η έλλειψη αξιοπιστίας, η εμμονή της σε προσωπικούς και όχι εθνικούς στόχους και οι παραλείψεις στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες έχουν συμβάλει στο ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί πρότυπο επιτυχίας.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στις δυσκολίες ιδιωτικοποιήσεων στο παράδειγμα του λιμένα Θεσσαλονίκης και συνεχίζει: «Από τη διαφορά ανάμεσα στις μεγαλόστομες προβλέψεις και τη φειδωλή πραγματικότητα προκύπτει το χρηματοδοτικό κενό των 11 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ μέχρι το 2016. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας προσπάθησε –τουλάχιστον ρητορικά– να το «κλείσει» σημειώνοντας ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της κυβέρνησης. 
Για να προσθέσει ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι τέλος του χρόνου.
«Ήδη όμως», συνεχίζει το άρθρο «το ΔΝΤ προέβλεψε ότι εάν δεν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα τότε του χρόνου θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα. 
Αυτό θα σήμαινε ότι οι εχθροί των μεταρρυθμίσεων,  θα ενίσχυαν τη δύναμή τους (...)

Ορισμένοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί αν η Ευρώπη δείξει μεγαλύτερη αλληλεγγύη, αν δηλαδή δώσει περισσότερα χρήματα. 
Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση ποιος ξέρει τι αυγή χαράζει στις δωρήτριες χώρες» καταλήγει το σχόλιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου