Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Λάθος συνταγή η απόφαση Eurougroup για Ελλάδα! New York Times




Η απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα συνεχίζει τη "λάθος συνταγή" αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times, λέγοντας ότι η συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης δεν συνιστά λόγο εορτασμού.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση και η συμφωνία της Δευτέρας απλώς θα επιδεινώσει τα πράγματα.

Η χρόνια λιτότητα και η οικονομική ύφεση έχουν δηλητηριάσει την πολιτική ζωή στη χώρα, έχουν καταστήσει άνεργο έναν στους τέσσερις Έλληνες εργαζόμενους (και σχεδόν 2 στους 3 νέους), ενώ έχουν διαρρήξει το δίκτυο κοινωνικής ασφάλειας, επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Οι θυσίες αυτές, υποστηρίζουν οι NYT, έχουν καταπνίξει τις επενδύσεις και έχουν κατασπαταλήσει ανθρώπινους πόρους.
Tην ίδια ώρα, σημειώνεται ότι η απαίτηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο όταν η ανεργία βρίσκεται στο 27% δεν αποτελεί τον ενδεδειγμένο δρόμο για μια πραγματική μεταρρύθμιση, ιδιαίτερα όταν αυτό συμβαίνει κατόπιν των εντολών ξένων τραπεζιτών.

Όπως μεταδίδει το AΠΕ, οι NYT αναφέρουν ότι ο πιο σταθερός υποστηρικτής της λιτότητας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ετοιμάζεται για νέες εκλογές αυτόν τον Σεπτέμβριο και είναι πολύ απίθανο να αλλάξει τη συμπεριφορά της -που είναι δημοφιλής στους Γερμανούς φορολογούμενους- πριν τις εκλογές. 
Ούτε επίσης είναι πιθανόν να αλλάξει συμπεριφορά η κα Μέρκελ σε περίπτωση επανεκλογής της, σύμφωνα με το άρθρο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι άλλοι πιστωτές, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, φαίνονται να ανησυχούν περισσότερο από το προφανές ότι η λιτότητα έχει επιφέρει πραγματική καταστροφή στην ελληνική οικονομία. 
Αλλά αυτή η συνειδητοποίηση μέχρι στιγμής δεν έχει προκαλέσει αλλαγή πολιτικής ή ανακούφιση στους Έλληνες που υποφέρουν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου